Športni dogodki in tekmovanja

Ponedeljek, 23. september 2019, Velenje

Državno prvenstvo za upokojence v keglanju

Državno prvenstvo za upokojence v keglanju

USPEH   KEGLJAČEV  KU – GORENJE  NA  DRŽAVNEM PRVENSTVU ZA UPOKOJENCE  V  LJUBLJANI.

V sredo 18.09.2019 je bilo v Ljubljani na kegljišču Taborska jama letošnje državno prvenstvo za upokojence v kegljanju, ki ga je organiziralo DU- Litija.

Za naš klub je bilo letos zelo pomembno, saj so se spomladi na pokrajinskem  tekmovanju obe ekipi tako ženska kot moška uvrstile na državno prvenstvo.

Že v sredo zjutraj so se na pot podale kegljačice  KU – Gorenja z malim kombijem.. Opoldne sta   nastopile dve tekmovalki, nato pa še dve v konkurenci ostalih saj je bilo šeststezno kegljišče.

Letos je bila na tem tekmovanju tudi novost, da so morale tekmovalke odigrati 120 lučajev , ker prej je bilo samo 60 lučajev.

Naša ženska ekipa , ki je tokrat bila zelo oslabljena, ker ni mogla nastopiti najbolša Prelog Milena se je kljub temu močno borila med enajstimi ekipami.

Nastopile so : Marica Lozič 476 kegljev, Veronika Kopušar 416 kegljev,  Katja Sotošek  351 kegljev in Darinka Skaza 400 kegljev. Skupaj so tako podrle 1643 kegljev , kar je bilo enajsto ali zadnje mesto

Prve so bile igralke DU – Kamnik 2046 kegljev , druge so bile DU – Moste polje 2003 kegljev in tretje DU – Olmo 1952 kegljev. 

Moramo povedati , da je pri ženskah konkurenca zelo velika , saj večina tekmovalk tekmuje v ligaških tekmovanjih.

Že naslednji dan  pa so nastopile moške ekipe

Tokrat  se je  zelo dobro uvrstila moška ekipa , saj so od štirinajstih ekip bili sedmi z rezultatom 2093 podrtih kegljev. Za našo ekipo so nastopili : Rasim Hasičič 537 kegljev, Leopold Fidej 557 kegljev, Vlado Križovnik 472 kegljev in Jože Vavpotič 527 kegljev.

Zmagala je ekipa DU – Slovenske Konjice  2185 kegljev,   drugi so bili DU – Kamnik 2184 kegljev,  tretji pa DU – Marjeta na Dravskem polju 2181 kegljev in sedmi KU- Gorenje 2093 kegljev.

Med posamezniki je bil tudi uspešen Fidej Leopold 557 kegljev, ki je zasedel deveto mesto.

Tudi pri moških je nastopilo 14 ekip iz cele Slovenije v katerih je bilo kar nekaj trenutno aktulnih državnih reprezentantov kot je naprimer Franc Kirbiš 577 kegljev itd..

Zelo veseli in ponosni smo bili , da smo odlično zastopali naš klub in Šaleško pokrajinsko zvezo.

T.F