Športni dogodki in tekmovanja

Ponedeljek, 30. september 2019, Velenje

DP balinanje Postojna

DP balinanje Postojna

DRŽAVNO PRVENSTVO V  » BALINANJU «                  ZA UPOKOJENCE -  POSTOJNA 2019

V sredo  25.09.2019 je bilo v POSTOJNI državno prvenstvo v  BALINANJU za upokojence, na katerem so nastopile iz naše pokrajinske zveze moška in ženska ekipa KU-Gorenje, ter ženska DU- Šoštanj, ki je lani bila državni prvak.

Prvi dan so nastopile ženske ekipe. Naša ekipa je bila v skupini Ormoža in Beltincev, ene ekipe pa ni bilo. Tako je naša ekipa prvo tekmo z Ormožem izgubila 11-5, drugo pa z Beltinci dobila 10-5. Po kosilu je bilo nadaljevanje in poglej ga zlomka prve nasprotnice so si bile prav iz naše regije kot spomladi Gorenje- Šoštanj. Začel se je srdit dvoboj, ki se je po izteku 75 minutnega časa končal neodločeno 5-5. Zato je sledil dodatni met  iz vsake ekipe po ena tekmovalka. Prvo je metala za Gorenje igralka Silva, ki je kroglo približala skoraj do balinčka. Nato je nastopila igralka Šoštanja  Elica, ki pa je imela veliko smolo, saj se je krogla malo dalj od balinčka ustavila.

Tako so se naše igralke avtomatsko uvrstile med prve štiri ekipe ali polfinale. V nadaljevanju, ki je bilo že pozno zvečer so bile naše tekmovalke hudo utrujene zato niso mogle poseči vsaj po tretjem mestu.

Kljub temu so na kraju pri podelitvi pokalov in medalj bile zelo vesele , ker so prvič sodelovale na državnem prvenstvu pa so že dobile lepe medalje za osvojeno odlično četrto mesto od 14 ekip.

Vrstni red ekip je bil naslednji : 1. DU-Postojna, 2. DU-Anhovo, 3. DU-Litija, 4. KU-Gorenje, 5. DU-Šoštanj.

Za ekipo KU- Gorenja so nastopile : Jakop Doroteja, Flis Silva , Lozič Marica, Komljenovič Manda in Senčar Marija.

V moški konkurenci je nastopilo 13 ekip , ki so bile razdeljene v štiri skupine. Naša ekipa je imela pri žrebu veliko smole , kajti padla je v skupino, ki je morala igrati na zunanjem igrišču v skupini z domačini Postojno, Veliko nedeljo in ekipo iz Raven na koroškem.

Prvo tekmo so naši igrali proti Postojni, ki je bila kasneje prva in visoko izgubili. Nato so igrali proti ekipi iz Velike nedelje, ki so jo visoko premagali. Sledilo je še srečanje z ekipo iz Raven na Koroškem, ki je bilo zelo izenačeno vse do zadnjega kroga ko je naša ekipa še vodila za dve točki. Potem pa kot bi strela udarila v našo ekipo, ker nikakor niso mogli približati k balinčku in zato je bil končni rezultat za eno točko boljši za Korošce.

To je bilo odločilno za našo ekipo, ki je tako izpadla za nadaljne tekmovanje in se je lahko predčasno odpravila domov.

Za našo ekipo so tekmovali : Mitja Ocepek, Miodrag Djordjevič, Janez Tovrljan, Franc Klauzner, Ivan Grajžl in Aleksander Lozič.

Vrstni red moških ekip je bil : 1. DU- Postojna, 2. DU-Pivka, 3. DU-Ilirska Bistrica, 4. DU-Jesenice in 10. KU-Gorenje.

Naša ekipa se je po kosilu odpravila proti domu z grenkim priukusom smole tokrat z lepimi spomini, da smo prvič imeli obe ekipi  žensko in moško na državnem prvenstvu.

Za dobro zastopanje naše pokrajinske zveze vsem iskreno čestitamo in jim želimo, da bi nas tudi prihodnje leto zastopali na tekmovanju.

T.F.