Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 22. november 2019, Velenje

Zaključek sezone 2019 za športnike

Zaključek sezone 2019 za športnike

ZAKLJUČEK  SEZONE  2019  ZA  ŠPORTNIKE            >KU-GORENJA<

V petek zvečer smo imeli v Kolodvorski restavraciji zaključek letošnje bogate športne sezone za vse športnike KU-Gorenja. Tudi tokrat je bila udeležba 66 gostov lepa kot vsako leto doslej.

Da se je večer lepo začel je poskrbel povabljeni predsednik Šaleške pokrajinske zveze gospod Franc Vedenik, ki je s sabo pripeljal Podkrajske fante, ki so zapeli nekaj pesmi.

Vsi smo vedeli zakaj smo se  zbrali, vendar ne samo zaradi tega, da bodo nekateri nagrajeni za svoje uspehe preko leta, marveč zato, da smo še enkrat obnovili kako smo do teh uspehov prišli.

Torej že kar v začetku februarja so nas razveselili naši smučarji, ki so v regijskem tekmovanju na  Bukovniku pri Dravogradu tako kot vsako leto uspešno zastopali našo regijo. Nastopile so tri ženske in šest moških.

Nato je bilo na  Rogli za Gorenijado 2019 ( ki je nato letos ni bilo ) nastopili  smo z dvanajst člansko ekipo, ki je v svoji kategoriji zasedla v obeh konkurencah prva tri mesta – čestitamo.

Nato so sledila tekmovanja v ostalih športnih discilinah v sklopu pokrajinskih tekmovanj.

Prvi so začeli z pokrajinskim tekmovanjem šahisti , ki so letos imeli nekoliko smole, da niso zasedli prvo mesto, so pa zato ženske zopet bile edine na tekmovanju in si pridobile pravico nastopa na državnem prvenstvu.

Nato so sledili še dobri rezultati v Pikadu, Kegljanju, Streljanju,in balinanju. Predvsem smo bili letos dobri v balinanju, kjer je ženska ekipa presenetila z prvim mestom kar še do letos ni uspela, moška ekipa pa je tudi bila prva. Nekoliko smo bili slabši  predvsem v kegljanju na vrvici toda tudi tu so letos ženske presenetile z osvojitvijo četrtega mesta.

Naše ime KU - Gorenje so športniki in športnice  že sedmo leto zapored postavili na prvo mesto v naši pokrajinski zvezi, in upajmo, da bodo s tem tudi še nadaljevali naprej.

Na koncu pokrajinskih tekmovanj smo tako zopet zbrali pravico do štirih nastopov na državnih prvenstvih kot je bilo tudi lani in to v Ribolovu, Šahu, Kegljanju obe ekipi in Balinanju obe ekipi.

Na teh tekmovanjih naše ekipe niso samo sodelovale, marveč so imele tudi lepe rezultate kot na primer balinarji v Postojni, kjer so naše tekmovalke prvič nastopile na državnem prvenstvu in zasedle nepričakovano odlično četrto mesto od štirinajst sodelujočih ekip.  

Tudi ribiči so osvojili lepo šesto mesto in kegljači sedmo, kar je za naš klub več kot dovolj dober uspeh.

Tudi na našo Namiznoteniško ekipo ne smemo pozabiti, ki ima preko leta ogromno treningov in tekmovanj, ki pa na žalost niso v nadležnosti ZDUS-A, da bi bili prisotni na državnih prvenstvih, kjer bi gotovo krojili sam vrh.

Za konec sezone je občinska športna zveza pripravila še medgeneracijska srečanja v petih disciplinah, kjer so edino naše ekipe sodelovale v vseh petih panogah.

To bi bilo sedaj na kratko povedano vse  kar se je letošnjo sezono pomembnega zgodilo. Moramo pa se ob tej priliki zahvaliti upravi kluba , posebno pa še gospodu Dušanu, ki je ogromno pripomogel, da smo marsikatero težavo brez problemov prebrodili.

Ob prijetnih zvokih dua Tvist se je ta prijetni večer hitro zaključil. Ko smo se pa razšli smo si vsi želeli, da bi se naše druženje še naprej nadaljevalo v obliki športnih sodelovanj.

T.F.