Športni dogodki in tekmovanja

Četrtek, 30. januar 2020, Velenje

USPEŠEN NASTOP SMUČARJEV

USPEŠEN  NASTOP  SMUČARJEV

USPEŠEN  NASTOP  SMUČARJEV - KU-GORENJANA  SMUČIŠČU  BUKOVNIK  PRI   DRAVOGRADU.

Že  osmo sezono je KPZ - DU  Dravograd pripravilo Koroško pokrajinsko tekmovanje v veleslalomu na smučišču BUKOVNIK.

Ker je v naši Šaleški pokrajinski zvezi premalo tekmovalcev , da bi napravili tekmovanje med sabo , se je naše vodstvo ŠPZDU -Velenje dogovorilo z Koroško zvezo, da nam omogoči sodelovanje skupaj z njihovimi tekmovalci.

Tokrat je bila udeležba iz naše občine zelo dobro zastopana , saj je bilo  iz našega kluba  Gorenja  šest tekmovalcev in tri tekmovalke, ter iz DU-Škale trije tekmovalci in DU-Velenja trije tekmovaleci.

Skupaj je na smučišču nastopilo preko 120 tekmovalcev in tekmovalk.

V lepem sončnem jutru je bilo v četrtek 30.01.2020 prijetno Koroško- Šaleško pokrajinsko tekmovanje društev upokojencev , na katerem ni manjkalo dobre volje in lepih rezultatov.

Še posebej smo bili veseli  najbolših rezultatov od vseh,  naših članov med katerimi so naše ženske vse tri vsaka v svoji starostni skupini, osvojile prvo mesto. Podobno je bilo tudi pri moških kjer že leta zaporedoma zmaguje naš neumorni Jurij Vršec z časom 32,50. Tudi v naslednji skupini je bil najbolši Ivo Premužič z časom 26,38. Tudi član DU- Škale ,Vojko Miklavžina je bil z časom 27.85 prvi v svoji skupini.

Zelo veliko presenečenje pa je pripravil naš najmlajši član , ki je tudi med najmlajšimi osvojil odlično prvo mesto Hajsinger Martin 31.40

Tekmovanje je namreč bilo razvrščeno po starostnih kategorijah in lahko  rečemo , da so vsi naši člani in članice bili v vseh kategorijah uvrščeni med  prve tri v kategoriji ?

Za našo moško ekipo so  nastopili : Jure Veršec ( 25.79 ),Ivo Premužič (26,38 ) Brane Blagotinšek ( 28.54 ), Hajsinger Martin ( 31,40 ), Klosternik Ivan ( 32.07 ) Goršek  Milan ( 33,95 )

Za ženske so nastopile članica , Klosternik Irena ( 32,50 ), Britovšek Ivana ( 34,09 ), in Prelog Milena (36,99 )                

Vsem nastopajočim čestitamo za uspeh in želimo še veliko dobrih voženj.

T.F.