Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 25. junij 2021, Velenje

KU- GORENJA NA POKRAJINSKEM TEKMOVANJU V BALINANJU 2021

KU- GORENJA NA POKRAJINSKEM TEKMOVANJU V BALINANJU 2021

V  izredno lepem jutru v četrtek, malo prevroče, so se na balinišču zbrale tri ženske in štiri moške ekipe. Po hitrem žrebanju za medsebojne boje se je začelo ob osmi uri tekmovanje. Naša ženska ekipa je že kar v prvem kolu dobila zelo težke nasprotnice iz ekipe Šoštanja . Toda naše ženske tokrat niso bile v popolni postavi so  zaigrale prepričljivo zato tudi rezultat 8 – 1 za Gorenje je bil kar veliko presenečenje.

Naši ekipi je nato delala težave tudi ekipe Velenja , ki jih je premagala za tri točke. Ker pa so predtem Šoštanjčanke premagale ekipo Velenja, je na kraju odločala punt razlika , ki je bila za štiri točke boljša od Velenjčank.

Tako je prvo mesto zasedla ekipa KU – Gorenja, drugo mesto DU – Velenje in tretje mesto ekipa DU- Šoštanj

Tudi moška ekipa je za prvo srečanje dobila favorizirano ekipo DU- Šoštanja . Naša ekipa je to srečanje dobila z rezultatom 8 - 6. V nadaljevanju je naša ekipa zaigrala veliko boljše vendar več kot drugega mesta ji ni uspelo osvojiti, ker so zadnjo tekmo proti DU – Vinski gori odigrali neodločeno.

Za ekipo KU-Gorenja so igrale : Jakop Doroteja , Lozič Marica, Dvoršak Hermina in Korošec Antonija, Senčar Marija in Komljenovič Manda.

Za moško ekipo so igrali : Ocepek Mitja, Tovrljan Janez, Grajžl Ivan,Lozič Aleksander ,Klauzner Franc in Djordjevič Miodrag.

Srečanje je brez večjih problemov  dobro vodil sodnik Boris Zajc , ki je na kraju v vlogi športnega referenta občinske športne zveze razglasil današnje rezultate.

Končni rezultati pri moških so bili naslednji :

1. DU – Vinska gora

2. KUGorenje

3. DU -  Velenje

4. DU – Šoštanj

Končni rezultati pri ženskah so bili naslednji :

1.  KU - Gorenje

2.  DU – Velenje

3.  DU – Šoštanj

Obema ekipama iskreno čestitamo, še posebej pa želimo ženski ekipi čimboljši rezultat na državnem prvenstvu , če bo organizirano jeseni.

T.F.