Športni dogodki in tekmovanja

Četrtek, 1. julij 2021, Velenje

Kolesarji DU

Kolesarji DU

Kolesarjenje je zagotovo ena izmed najbolj priljubljenih oblik rekreacije. Primerna je za vse starostne kategorije rekreativcev. Potrebujemo samo tehnično varno  kolo, čelado, ki sicer za polnoletne ni obvezna, je pa zelo priporočljiva, ter nekaj znanja o cestnoprometnih predpisih. Ker imamo v Šaleški dolini že kar nekaj lepo urejenih kolesarskih poti, smo se v KUG dogovorili za skupinsko kolesarjenje.  Dobimo se ob sredah ob 18 uri pred poslovno stavbo SERVIS Gorenje ,ter se dogovorimo za pot kolesarjenja, ki je dolga okoli 20 km. Vzame nam okli 1,5-2 uri zmerne vožnje.

Na drugem kolesarjenju smo se peljali proti Velenjki, čez Gorico, Šalek ,mimo Skaza po nekdanji železniški progi do Pake nazaj po isti poti do Špara  po Efenkovi, Tomšičevi, proti jezeru in nazaj mimo Hoferja do začetne točke. Narejenih nekaj metrov manj ko 20 km.

Za informacijo pa so tabele iz naše zadnje vožnje-srčni utrip –naša vožnja je vedno v območju aerobnega trening, se pravi da naše srce obremenjujemo med 70 in 80% naše zmogljivosti. To pomeni da naše srce utripa  max. tam od 90-125 utripov na minuto.

Druga tabela pokaže dolžino poti, ki smo jo nazadnje prevozili, čas ki smo ga potrebovali, povprečno hitrost na poti, ter porabljene kalorije ki smo jih porabili na poti.

Zatorej včasih je bil slogan »vsi na kolo za zdravo telo«.

Sedaj pa če že ni  več tako zdravo kot je bilo nekoč, pa da vsaj ohranimo takšnega kot je ali pa celo malo izboljšamo. gremo na kolo in RAZMIGAJMO SVOJE TELO !!

Torej naslednjo sredo 7.7.ob 18 uri pred stavbo servisa Gorenje.

Kakršne koli informacije o kolesarjenju pa lahko dobite na 031 642 631 Franc Puncer ali 031 602 417 Miran Jančič

Lp

Franc Puncer