Športni dogodki in tekmovanja

Sreda, 7. julij 2021, Velenje

Kolesarji 7.7

Kolesarji 7.7

Kljub  napovedi visokih  temperatur se je v sredo 7.7.2021 na dogovorjenem mestu in času zbrala skupina kolesarjev DU ,ki se zavedajo, da je kolesarjenje oblika rekreacije, ki v starosti omogoča daljše obdobje samostojnosti in podaljšuje vitalnost.

  Pri kolesarjenju ni nobene starostne omejitve ne navzdol in ne navzgor. Potrebno je samo da imamo brezhibno  kolo, da ga dobro obvladamo, pa naj si bo klasično ali električno. Zaščitno čelado in znanje cestnoprometnih predpisih.

Kot je bilo že omenjeno se na začetku dogovorimo za pot po kateri bomo kolesarili.

Danes smo odkolesarili po kolesarski stezi mimo jezera, skozi Šoštanj proti Metlečem ,  Florjanu .Tam smo pri soudeležencu Francu naredili krajšo  pavzo, kjer nas je Franc oskrbel z energijskimi napitki .Po okrepčilu pa smo kolesarjenje nadaljevali  proti gornjemu Florjanu   ,nato proti Mostnarju in nazaj po Florjanu  proti Metlečem  skozi Šoštanj, mimo jezera do  začetne točke pred servisom. 

 Prekolesarili smo 24 km ,porabili 2 uri in 15 min časa z pavzami. Za samo vožnjo pa 1 uro in 30 min,

ter pokurili 591 Calorij.

Na koncu kot navadno  pa v  en glas, Vidimo se v sredo 14.7. na istem prostoru.

Ker pa število ni omejeno, ste za naslednjič vabljeni tudi ostali, kateri  še oklevate ali se še splača začeti migati , ali pa dvomite da so naše ture prelahke  ali prenaporne.

Brez strahu, nikoli ni prepozno. Vedno pa  se bomo prilagajali tudi zmožnostim  udeleženim kolesarjem.

Lp

Franc Puncer