Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 27. avgust 2021, Velenje

SEDMI KROG ŠTAJERSKE LIGE UPOKOJENCEV V BALINANJU

SEDMI  KROG  ŠTAJERSKE  LIGE  UPOKOJENCEV  V  BALINANJU

Pa so se končale počitnice in naše tekmovanje se zopet nadaljuje.

Prvi so začeli tekmovanje v sredo na igrišču Premogovnika ekipi KU – Gorenja kot domačin in gosti ekipe BŠDU – Premogovnika. Kot je že običaj je to srečanje polno adrenalina in tudi tokrat je bilo tako. Gostje so se močno upirali tako , da je bilo skozi vse srečanje vprašanje kdo bo na kraju uspešnejši. Ekipa Gorenja je skoraj v vseh igrah bila od začetka v rahlem zaostanku , vendar na kraju je skozi imela malo več sreče in mirnosti , da je na kraju uspela z rezultatom 8 – 2 pa tudi punt razlika 36 – 27 je bila v njihovo korist.

Naslednji dan je bila tekma v Žalcu med ekipama ,BK – Žalec proti DU – Šoštanj.

Gostujoča ekipa , ki tokrat ni bila kompletna se je zelo upirala , ker zadnje čase vedno boljše igra, vendar proti razpoloženim domačinom pač ni šlo vse po načrtu. Po zelo dobri igri so tako dobili domačini tekmo z rezultatom 6 – 4 in punt razliko 50 – 29 kar veliko za domače.

Preostalo je še srečanje na igrišču DU – Velenja , kjer so v petek gostili ekipo BK – Balinc Polzelo , ki je trenutno na prvem mestu v ligi. To je bil dejansko pravi derbi kola , kjer se do zadnjih metov v kroge ni vedelo kdo bo zmagal. Malo več sreče je tokrat imela ekipa domačinov , ki je zmagala z rezultatom 6 – 4in punt razliko 33 – 37 za goste, kar pove kako tesno je bilo do kraja.

Trenutni vrstni red ekip po  sedmem kolu v prvi ligi je naslednji : 1.BK – Balinc Polzela 8 točk, 2. KU- Gorenje 8 točk, 3. DU – Velenje 8 točk,  4. BK - Žalec 8 točk, 5. BŠDU - Premogovnik6 točk, 6. DU – Šoštanj 4točke.

Tudi v drugi ligi so začeli v četrtek in sicer na igrišču v Topolšici , kjer so domačini gostili ekipo DU- Doberno. Gostje zadnje igre vse boljše igrajo zato so domačini tokrat imeli veliko dela , vendar jim ni nič uspevalo. Gostje so praktično vsako igro za malenkost dobili , tako , da končni rezultat ni bil nobeno presenečenje 0 – 8 pa tudi punt razlika 22 – 30 pove kako na tesno je bilo.

V petek so ostali še dve tekmi in sicer prva  v Žalcu kjer so domačini ekipe BK – Celeia Celja  gostili ekipo DU – Vinsko goro. Domačini so začeli silovito , ker nikakor nočejo prepustiti prvega mesta . Toda tudi gostje so iskali skozi vso tekmo svojo priložnost , ki pa ja na kraju le niso našli ,saj je bil rezultat 5 – 3 za domačo ekipo. Rezultat je sicer skromen , vendar punt razlika 41 – 22 pove , da je bila kar velika razlika za domače.

Drugo zelo zanimivo srečanje pa je bilo na Gorici pri Velenju kjer so gostili ekipo BS – Vrbno iz Vrbice. Tokrat so domačini zares povsem sproščeno zaigrali tako ,  da jim gostje niso mogli parirati kar je pokazal tudi končni rezultat 6 – 2pa tudi punt razlika 32 – 21 je bila v njihovo korist kar lepa.

Trenutni vrstni red ekip po sedmem kolu v drugi ligi je naslednji : 1. BK – Celeia Celje  11točk, 2. DU – Doberna  9 točk, 3. DU – Vinska gora  6točk, 4. PDU – Gorica  6 točk, 5. BK – Topošica  6točk , 6. BS – Vrbno Vrbica  4 točke.

T.F.