Športni dogodki in tekmovanja

Četrtek, 2. september 2021, Velenje

OSMI KROG ŠTAJERSKE LIGE UPOKOJENCEV V BALINANJU

OSMI  KROG  ŠTAJERSKE  LIGE  UPOKOJENCEV  V  BALINANJU

Četrtek je bil zares lep in malo toplejši dan, tako , da so se vse ekipe odločile odigrati osmo kolo v Štajerski ligi v balinanju za upokojence.

Na igrišču Premogovnika v Velenju so se srečali ekipi BŠDU – Premogovnika proti gostom iz BK – Žalca. Čeprav so domačini napravili vse , da bi bilo igrišče zares dobro pripravljeno in , da bi končno zaigrali res dobro , ker so točkovno bili nekoliko v zaostanku se jim to ni uresničilo. Gostom je tako lepo pripravljeno igrišče še celo bolj ustrezalo kot domačinom , saj je to pokazal končni rezultat 4 – 6 za goste, toda punt razlika 24 – 24 pove vse kako tesno je bilo.

Naslednje srečanje je bilo v Šoštanju, kjer so gostili ekipo DU – Velenja. Domačini tudi tokrat niso bili kompletni , pa vendar so igrali kot prerojeni saj so po težki borbi premagali vedno močnejše velenjčane z rezultatom 6 – 4 in punt razliko 40 – 33 ki je tudi bila za njih.

Preostalo je še srečanje na Polzeli , kjer so gostili trenutno nepopolno ekipo KU – Gorenja. Gostje so se močno upirali vendar več kot solidnega poraza jim ni uspelo doseči. Končni rezultat je tako bil 7 – 3 in punt razlika 48 – 37 za domačo ekipo

Trenutni vrstni red ekip po osmem kolu v prvi ligi je naslednji : 1. BK –Balinc Polzela  10točk, 2. BK - Žalec 10 točk, 3. KU - Goprenje 8 točk, 4. DU - Velenje 8 točk, 5. BŠDU - Premogovnik 6 točk, 6. DU - Šoštanj 6 točk.

Tudi v drugi ligi je bil v osmem krogu v četrtek derbi kroga na Gorici , kjer so gostili DU – Vinsko goro Tokrat se je v gostujoči ekipi precej poznalo, da je bilo v postavi nekaj sprememb , ker jim nikakor ni uspelo dohajati domačinov . Ekipa Gorice je tokrat dokazala , da je vse močnejša kar je pokazal tudi končni rezultat 5 – 3 in punt razlika 34 – 30 je bila za domačo ekipo.

Druga tekma pa je v Konjicah  ekipa BS – Vrbno Vrbica , ki je iz igre v igro boljša gostila ekipo iz BK - Topolšice. Tokrat so gostje močno zaigrali tako , da jim domačini nikakor niso mogli dovolj dobro slediti. Vsled tega je sledil rezultat 2 – 6popolnoma zaslužen za goste, pa tudi punt razlika 26 – 43 je bila za goste.

Preostalo je še srečanje v Dobrni , kjer so gostili ekipo iz BK – Celeia Celja. Domačini so prepričljivo pričakovali zmago . Toda tokrat  je bi to pravi derbi prvouvrščenih  ekip kar je pokazal tudi končni rezultat 4 - 4  le punt razlika   29 – 31 je bila za goste.

Trenutni vrstni red po osmem kolu v drugi ligi je naslednji : 1. BK – Celeia Celje 12 točk, 2. DU - Doberna 10točk, 3. PDU - Gorica 8 točk, 4. BK - Topolšica  8 točk, 5. DU – Vinska gora 6točk, 6. BS – Vrbno Vrbica 4 točke.

T.F.