Športni dogodki in tekmovanja

Nedelja, 12. september 2021, Velenje

DEVETI KROG ŠTAJERSKE LIGE UPOKOJENCEV V BALINANJU

DEVETI  KROG  ŠTAJERSKE  LIGE  UPOKOJENCEV  V  BALINANJU

Že v torek je bilo na igrišču v Žalcu srečanje med domačini  BK – Žalec proti sosedom BK – Balinc Polzelo. Gostje so se na tem precej zahtevnem igrišču zares dobro razigrali, vendar so na kraju le morali priznati premoč domačinom, ki so srečanje dobili z rezultatom  6 – 4, le punt razlika 30 – 35 je bila v korist gostov.

V četrtek dopoldne pa je bilo na igrišču Premogovnika srečanje kjer so domačini BŠDU - Premogivnik gostili ekipo iz DU – Šoštanja. Čeprav so bile igre gostov v zadnjih srečanjih zelo prepričljive, pa jim tokrat ni bilo preveč lahko. Domačini so zares prikazali zelo dobro igro, tako, da končni rezultat 4 – 6 pove vse, pa tudi punt razlika 43 – 44 je bila mala za goste.

Nadaljevanje je bilo v četrtek popoldne ko je bil sosedski  derbi kroga na igrišču Premogovnika  med KU – Gorenjem , proti gostom iz DU - Velenja. Domačini so iz tekme v tekmo boljši in tako je tudi tokrat bilo. Gostje so se močno trudili vendar kljub temu so morali popustiti, tako da je bil končni rezultat 6 – 4 za domačo ekipo. Razlika v punt točkah   35 – 25  pa je bila za domače, kar pove, da je zares bila trda borba.

Trenutni vrstni red ekip po devetem kolu v prvi ligi je naslednji : 1. BK - Žalec 12 točk, 2. BK – Balinc Polzela 10 točk, 3. KU - Gorenje 10 točk,4 .DU - Šoštanj 8 točk, 5. DU - Velenje 8 točk, 6. BŠDU - Premogovnik 6točk.

Tudi v drugi ligi je bil v devetem krogu najprej v torek derbi kroga na Gorici, kjer so gostili prvouvrščeno ekipo BK – Celeia Celja. Tokrat se je v gostujoči ekipi precej poznalo,  ker jim nikakor ni uspelo dohajati domačinov. Ekipa Gorice je tokrat dokazala, da je vse močnejša kar je pokazal tudi končni rezultat 6 – 2 in punt razlika 28 – 23 je bila za domačo ekipo.

Drugi dan pa je v Topolšici gostovala ekipa DU – Vinska gora, ki je iz igre v igro boljša. Tudi tokrat so to nadaljevali tako, da jim domačini nikakor niso mogli dovolj dobro slediti. Vsled tega je sledil rezultat 2 – 6 popolnoma zaslužen za goste, pa tudi punt razlika 30 – 29 je bila za domače.

Preostalo je še srečanje v Konjicah, kjer je ekipa BS – Vrbno Vrbica gostila ekipo iz DU – Doberne. Domačini so prepričljivo pričakovali zmago, ker letos ekipi gostov pač po navadi na tem igrišču ni nič uspevalo. Tudi tokrat se je vse zarotilo proti gostom, kar kaže tudi končni rezultat 8 – 0 za domače, le punt razlika 44 – 19 je bila za domačo ekipo.

Trenutni vrstni red po devetem kolu v drugi ligi je naslednji : 1. BK – Celeia Celje 12 točk, 2. DU – Dobrna 10 točk, 3. PDU - Gorica10 točk, 4. DU – Vinska gora 8točk, 5. BK - Topolšica 8 točk, 6. BS – Vrbno Vrbica 6 točk.

T.F.