Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 17. september 2021, Velenje

DESETI ( ZADNJI ) KROG ŠTAJERSKE LIGE UPOKOJENCEV V BALINANJU

DESETI  ( ZADNJI ) KROG  ŠTAJERSKE  LIGE  UPOKOJENCEV  V  BALINANJU

Da bo prav zadnji krog odločal o prvaku in kdo bo izpadel si nihče ni upal napovedati pred prvenstvom. Prav to se je letos zgodilo,  saj je po šestih sezonah BK – Balinc Polzela morala priznati premoč sosedskemu klubu BK – Žalcu.

Prvo od odločilnih bojev se je v torek začelo na igrišču DU – Velenja, kjer so gostili ekipo BK – Žalca. Gostje so dobro vedeli kaj jim lahko prinese uspeh na tem tako odločilnem gostovanju. Zato so na vso moč začeli igrati vse od začetka in niso pustili niti malo možnosti domačinom, da bi jih ogrozili. 

Domači so se močno trudili, da bi to preprečili vendar so na kraju le morali premoč priznati z rezultatom 3 – 7 pa tudi punt razlika je bila 23 – 31 za goste.

Naslednji dan je bilo v Šoštanju srečanje med DU – Šoštanja, proti gostom iz KU – Gorenja, ki je tudi imelo svoj pomen, saj je izid tekme odločal o tretjem in četrtem mestom v ligi. Gostje so tokrat bili malo utrujeni, ker so prejšnji dan bili na državnem prvenstvu v Komendi, pa kljub temu, da so prvič igrali na tem igrišču pokazali zelo dobro in zrelo igro. Domačinom so samo v prvih igrah malo popustli nato pa zaigrali tako kot se od njih pričakuje. Končni rezultat je na kraju bil kar prepričljiv 4 – 6 za goste pa tudi punt razlika je bila 28 – 39 za goste

V četrtek je bilo še zadnje srečanje na Polzeli, kjer so domačini BK – Balinc Polzele gostili ekipo iz BŠDU – Premogovnika. Tik pred začetkom tekme je bilo nekaj dežja, vendar se je kasneje umirilo tako, da se je srečanje začelo. Domačini se tokrat niso preveč trudili, ker se je že vnaprej vedelo, da ne morejo biti prvi. Zato je to srečanje imelo bolj prijateljski naboj kar se tudi iz končnega rezultata 5 – 5 vidi, pa tudi punt razlika je bila 43 – 34 za domačo ekipo.

Končni  vrstni red ekip po desetem kolu v prvii ligi je naslednji : 1. BK - Žalec 14 točk,  2. KU - Gorenje  12 točk, 3. BK – Balinc Polzela  11točk 4. DU - Šoštanj  8 točk, 5. DU – Velenje  8 točk, 6. BŠDU - Premogovnik  7 točk.

V drugi ligi je že prejšnji teden bilo srečanje v Žalcu, kjer so domačini BK – Celeia Celja gostili ekipo iz BK – Topolšice. Domačini so zaigrali tako kot se od prvakov tudi pričakuje, zato gostom niso pustili niti malo možnosti za presenečenje. Končni rezultat je tako bil 6 – 2 za domače pa tudi punt razlika je bila 35 – 21 za domače

V sredo je bilo srečanje v Dobrni kjer so domačini DU – Doberna gostili ekipo PDU – Gorico. Domačini so tokrat zaigrali na vso moč in tudi po velikem odporu gostov slavili z rezultato6 – 2 in tudi punt razlika 42 – 26 pove vse o premoči domačih

Moralo bi biti še srečanje v Vinski gori, kjer bi gostovali BS – Vrbno Vrbice. Obe ekipe so tokrat bile nepopolne zaradi dopustov posameznikov, zato so se dogovorili, da bodo zadnje srečanje odigrali v torek prihodnji teden.

Končni vrstni red ekip po desetem nepopolnem kolu v drugi ligi je naslednji : 1. BK – Celeia Celje  14 točk, 2. DU – Doberna  12  točk, 3. PDU – Gorica  10točk, 4. DU – Vinska gora 8 točk ( -1 ), 5. BK – Topolšica  8 točk, 6. BS – Vrbno Vrbica  6 točk ( -1 ).

T.F.