Športni dogodki in tekmovanja

Ponedeljek, 20. september 2021, Velenje

DRŽAVNO PRVENSTVO V » BALINANJU « ZA UPOKOJENCE - KOMENDA 2021

DRŽAVNO PRVENSTVO V  » BALINANJU «  ZA UPOKOJENCE -  KOMENDA 2021

V ponedeljek  13.09.2021 je bilo v KOMENDI državno prvenstvo v  BALINANJU za upokojence, na katerem so nastopile iz naše pokrajinske zveze  ženska ekipa KU-Gorenje, Pri moških pa bi morala nastopiti ekipa DU  - Vinska gora, ker pa ta ni bila popolna z igralci, jo je nadomestila ekipa KU - Gorenja

Naša ženska ekipa je imela že pred odhodom na to srečanje veliko smole, ker je ena od udeleženk imela probleme z covidom v družini. Zato so na tekmovanje odšle samo štiri tekmovalke brez rezerve, pa tudi od teh so imele dve zdravstvene težave.

Prvi dan so nastopile ženske, kjer je bilo 13 ekip. Naša ekipa je imela v žrebu za nastop smolo, da je prišla v skupino kjer so bile tri ekipe. Tako je naša ekipa prvo tekmo igrala z domačinkami Komendo , ki jo je  izgubila  z rezultatom 13-3. Drugo  tekmo pa igrala z ekipo Brezovice  in  zopet izgubila 13-0. To je po nadaljnih srečanjih pomenilo, da je naša ekipa tekmovanje zaključila. Po kosilu je bilo nadaljevanje prvih osem ekip, kar je pomenilo, da naše ekipe ni bilo med njimi, zato so se kar malo žalostne odpravile domov. Bo pa prihodnje leto morda boljše.

Vrstni red ekip je bil naslednji : 1. DU-Komenda, 2. DU-Lenart, 3. DU- Brezuovica,4. DU – Postojna in 13. KU – Gorenje

Za ekipo KU- Gorenja so nastopile : Jakop Doroteja, Flis Silva , Lozič Marica, Komljenovič Manda .

Drugi dan pa je v moški konkurenci  nastopilo 14 ekip, ki so bile razdeljene v štiri skupine. Naša ekipa ni imela pri žrebu veliko smole, kajti padla je v skupino, kjer je prvo tekmo igrala proti DU – Dornavi in jo premagala z rezultatom 13 – 3, nato pa so igrali proti ekipi DU – Krško ki so jo minimalno izgubili z rezultatom 8 – 4.

Potem je sledilo kosilo v lepem ambientu ob planinskem domu, ki je bil v bližini balinišča. Po kosilu se je tekmovanje nadaljevalo tudi za našo ekipo, ki se je prebila med osem ekip.

Nadaljevali so proti ekipi, ki je bila popoln favorit DU – Postojni. Toda naši so se dobro držali vse do treh minut pred koncem ko so že vodili        9 – 1, potem pa so nasprotniki pokazali svojo moč v izbijanju, tako da je bil končni rezultat 10 – 9 za DU- Postojno.

Po tem porazu naši niso imeli več možnosti za igranje,  zato so se počasi odpravili nekoliko jezni proti domu. Nič zato,  naša ekipa se je dobro prikazala v igranju in upamo, da bo naslednje leto zopet imela priložnost za sodelovanje.

 Za našo ekipo so tekmovali : Mitja Ocepek, Janez Tovrljan, Franc Klauzner, Ivan Grajžl in Aleksander Lozič.

Vrstni red moških ekip je bil : 1. DU- Postojna, 2. DU- Grgar, 3. DU- Mirna, 4. DU- Krško in 5. KU-Gorenje.

Za dobro zastopanje naše pokrajinske zveze vsem iskreno čestitamo in jim želimo, da bi nas tudi prihodnje leto zastopali na tekmovanju.

T.F.