Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 22. oktober 2021, Velenje

Državno prvenstvo v keglanju

Državno prvenstvo v keglanju

USPEH   KEGLJAČIC KU – GORENJA  NA  DRŽAVNEM PRVENSTVU ZA UPOKOJENCE  V SLOVENSKIH KONJICAH.

V sredo 20.10.2021 je bilo v Slovenskih Konjicah letošnje državno prvenstvo za upokojence v kegljanju, ki ga je organiziralo DU- Slovenske Konjice.

Za naš klub je bilo letos zelo pomembno, saj so se spomladi na pokrajinskem  tekmovanju obe ekipi tako ženska kot moška uvrstile na državno prvenstvo.

Že v sredo zjutraj so se na pot podale kegljačice  KU – Gorenja. Letos je bila na tem tekmovanju tudi novost, da so morale tekmovalke odigrati  le 60 lučajev, ker prej je bilo 120 lučajev.

Naša ženska ekipa, je tokrat nastopila v polni postavi in kljub temu, da sta tokrat nastopile prvič  dve novinki Dvoršek Hermina in Antonija Korošec, ki se je močno borila med devetimi ekipami.

Nastopile so : Marica Lozič 246 kegljev, Prelog Milena 253 kegljev, Dvoršek Hermina  256 kegljev in Korošec Antonija 227 kegljev Skupaj so tako podrle 982 kegljev, kar je bilo dovolj za odlično tretje mesto.

Prve so bile igralke DU – Kamnik 1031 kegljev, druge so bile DU – Trebnje 982 kegljev in tretje KU - Gorenje 982 kegljev zaradi malo slabšega čiščenja.

Naša ženska ekipa je na kraju bila zelo zadovoljna, ker so dobile za tretje mesto zelo lep pokal in medalje.

Moramo povedati , da je pri ženskah konkurenca zelo velika, saj večina tekmovalk tekmuje v ligaških tekmovanjih.

Že naslednji dan  pa so nastopile moške ekipe.

Tokrat  se je zelo slabo uvrstila naša moška ekipa, saj so od desetih ekip bili prav zadnji z  rezultatom 792 podrtih kegljev. To je bila posledica, ker naša ekipa ni nastopila popolna, ker je eden od igralcev manjkal zaradi bolezni, ki so jo v družini dobili prav zadnji večer pred nastopom. Za ta dogodek je prevzel vso odgovornost vodja ekip, ki jih sestavlja, ker v prijavi ni vpisal dodatne rezerve  za našo ekipo. Tako so nastopili samo : Rasim Hasičič 260 kegljev, Leopold Fidej 272 kegljev in Vlado Križovnik 260 kegljev.

Zmagala je ekipa DU – Medvode  1047 kegljev,   drugi so bili DU – Kamnik 1043 kegljev,  tretji pa DU – Mislinja 1042 kegljev in deseti KU- Gorenje 792 kegljev.

Zelo veseli in ponosni smo bili, da smo vsaj delno odlično zastopali naš klub in se za nastalo situacijo opravičujemo Šaleško pokrajinski zvezi.

T.F.