Športni dogodki in tekmovanja

Nedelja, 18. september 2022, Velenje

DESETI ( ZADNJI ) KROG ŠTAJERSKE LIGE UPOKOJENCEV V BALINANJU 17.9.2022

DESETI  ( ZADNJI ) KROG  ŠTAJERSKE  LIGE  UPOKOJENCEV  V  BALINANJU 17.9.2022

Da se bo to zgodilo ni nihče pomislil. V torek popoldne sta bili na igrišču v sončnem parku kar dve tekmi v prvi ligi istočasno. Na prvih dveh stezah je bilo srečanje med BŠDU – Premogovnikom kot domačinom in gosti iz BK – Balinc Polzele. Gostje so se tokrat zares izkazali zakaj so letošnji prvak, ker so se trudili le toliko, da so prepričljivo dobili z rezultatom 3 – 7 in punt razliko 30 : 43 tudi za goste.

Na drugih dveh stezah pa je bilo srečanje med KU – Gorenje kot domačini in gosti iz DU – Šoštanj. Kljub nepopolni domači ekipi je tukaj razlika bila skozi v rokah domačinov. Gostje so lepo igrali vendar se je videlo, da je razlika v kakovosti precej večja v domači ekipi, kar je pokazal tudi končni rezultat  8 – 2 pa tudi punt razlika   41 : 25 je bila kar velika za domačine.

Naslednje popoldne pa je še bilo zadnje srečanje v Žalcu, kjer so domačini BK – Žalec gostili ekipo DU – Velenje. Kljub nekaterim težavam v domači ekipi tokrat niso popuščali tako, da končni rezultat ni bilo nobeno presenečenje 6 – 4 in punt razliko 41 : 32 za domače.

Končni  vrstni red ekip po desetem kolu v prvi  ligi je naslednji : 1. BK – Balinc Polzela 19točk, 2. KU - Gorenje  12 točk, 3. BK –  Žalec  12 točk, 4. BŠDU – Premogovnik  9 točk, 5. DU – Velenje  6  točk , 6. DU – Šoštanj  2 točki.

V drugi ligi je že  bilo v torek dopoldne  srečanje  med PO – Gorico kot domačin proti gostom iz BS – Vrbno Vrbice. Tokrat so domačini zaigrali na vso moč, kar se jim je na kraju tudi močno poznalo saj je bil končni rezultat 6 – 2 kar velik pa tudi punt razlika 40 : 16 je bila kar velika za domače.

Tudi v Vinski gori so gostovali DU – Slovenske Konjice. To srečanje so domači vzeli popolnoma resno pa čeprav so že vnaprej vedeli, da jim prvega mesta nihče ne more prevzeti. Tako se je tudi srečanje končalo z rezultatom 8 – 0 pa tudi punt razlika 39 : 22 je bila kar velika.

Moralo bi biti še srečanje med DU – Dobrno in BK – Balinc Polzela 2 , pa je zaradi vremena prestavljeno. Ekipa BK – Topolšica je bila prosta.

Končni vrstni red ekip po štirinajstem  nepopolnem kolu v drugi ligi je naslednji : 1. DU – Vinska gora  17 točk,  2. BS – Vrbno Vrbica  12  točk, 3. DU – Slovenske Konjice  12 točk, 4. PO – Gorica  11 točk  5. BK – Balinc Polzela (2)  10 točk (-1), 6. DU - Dobrna  8 točk ( -1 ),                   7.BK – Topolšica  6 točk.

Tako smo letošnje prvenstvo zaključili in kljub temu, da ni bilo zdravstvenih težav pripeljali do kraja. Seveda je bilo med tem veliko težav predvsem v drugi ligi, ker se nekateri nikakor ne držijo dogovorov, ki so sklenjeni na sestanku pred ligo. Zato bo treba pri vseh ekipah malo premisliti kako bi naj liga prihodnjo sezono delovala nemoteno v predpisanih in dogovorjenih merilih.

Poizkusili bomo še opraviti zaključni turnir, ki pa bo verjetno deljen za vsako ligo posebej po dogovoru.

T.F.