Športni dogodki in tekmovanja

Ponedeljek, 26. september 2022, Velenje

DRŽAVNO PRVENSTVO V » BALINANJU « ZA UPOKOJENCE - KOMENDA 2022

DRŽAVNO PRVENSTVO V  » BALINANJU «                  ZA UPOKOJENCE -  KOMENDA 2022

V ponedeljek  19.09.2022 je bilo v KOMENDI državno prvenstvo v  BALINANJU za upokojence, na katerem so nastopile iz naše pokrajinske zveze  ženska ekipa KU-Gorenje in dan pozneje še moška ekipa KU - Gorenja

Na tekmovanje so odšle samo štiri tekmovalke brez rezerve, ker so še dopusti v tem času.

Prvi dan so nastopile ženske, kjer je bilo 13 ekip. Naša ekipa je  v žrebu  prišla v skupino kjer so bile štiri ekipe. Tako je naša ekipa prvo tekmo igrala z Dobrno, ki so jo dobile  z rezultatom 7 – 6. Drugo  tekmo pa igrala z ekipo Predoslje, ki jo je tesno  izgubila 7 - 4. To je po nadaljnih srečanjih pomenilo, da je naša ekipa prišla v četrt finale, kjer pa so bile domačinke iz Komende premočne z rezultatom 11 - 2. Po kosilu je bilo nadaljevanje prvih osem ekip, kar je pomenilo, da naše ekipe ni bilo med njimi, zato so se kar malo žalostne odpravile domov. Bo pa prihodnje leto morda boljše.

Vrstni red ekip je bil naslednji : 1. DU-Maribor - Tabor, 2. DU- Komenda, 3. DU- Postojna,4. DU – Sodražica in 7. KU – Gorenje

Za ekipo KU- Gorenja so nastopile : Jakop Doroteja , Lozič Marica, Komljenovič Manda in Senčar Marija

Drugi dan pa je v moški konkurenci  nastopilo 14 ekip, ki so bile razdeljene v štiri skupine. Naša ekipa je imela pri žrebu veliko smole, kajti padla je v skupino, kjer je prvo tekmo igrala proti DU – Jesenicam in jo premagala z rezultatom 5 – 1, nato pa so igrali proti ekipi DU – Ilirska Bistrica ki so jo izgubili z rezultatom 5 – 13.

Potem je sledilo kosilo v lepem ambientu ob planinskem domu, ki je bil v bližini balinišča. Po kosilu se je tekmovanje nadaljevalo  vendar  ne  za našo ekipo, ki se ni  prebila med osem ekip.

Ker  naša ekipa ni imela več možnosti za igranje,  so se počasi odpravili nekoliko jezni proti domu. Nič zato,  naša ekipa se je dobro prikazala v igranju in upamo, da bo naslednje leto zopet imela priložnost za sodelovanje.

 Za našo ekipo so tekmovali : Mitja Ocepek, Janez Tovrljan, Franc Klauzner, Ivan Grajžl in Aleksander Lozič.

Vrstni red moških ekip je bil : 1. DU- Jesenice, 2. DU- Postojna, 3. DU- Kanal, 4. DU- Radeče 11. KU-Gorenje.

Za dobro zastopanje naše pokrajinske zveze vsem iskreno čestitamo in jim želimo, da bi nas tudi prihodnje leto zastopali na tekmovanju.

T.F.