Športni dogodki in tekmovanja

Nedelja, 9. oktober 2022, Velenje

Državno prvenstvo v keglanju v Kranju

Državno prvenstvo v keglanju v Kranju

DOBER USPEH   KEGLJAČIC KU – GORENJA  NA  DRŽAVNEM PRVENSTVU ZA UPOKOJENCE  V KRANJU.

V sredo 05.10.2022 je bilo v Kranju letošnje državno prvenstvo za upokojence v kegljanju, ki ga je organiziralo DU- Kranj.

Za naš klub je bilo letos zelo pomembno , saj so se spomladi na pokrajinskem  tekmovanju obe ekipi tako ženska kot moška uvrstile na državno prvenstvo.

Že v sredo zjutraj so se na pot podali z kombijem  kegljačice in kegljači KU – Gorenja .

Naša ženska ekipa , je tokrat nastopila v polni postavi .

Nastopile so : Marica Lozič 252 kegljev, Prelog Milena 244 kegljev, Dvoršek Hermina  266 kegljev in Skaza Darinka 198 kegljev Skupaj so tako podrle 951 kegljev , kar je bilo dovolj za peto mesto od desetih ekip.

Prve so bile igralke DU – Selnica ob Dravi 1087 kegljev , druge so bile DU – Tržič 1009 kegljev, tretje so bile DU – Novo mesto 975 kegljev  in peteso bile KU - Gorenje 951 kegljev.

Ženske posamezno ; Prvo mesto Majda Grohar 308 kegljev, drugo mesto Milica Zorman 269 kegljev in tretje mesto Dvoršak Hermina 266 kegljev..

Naša ženska ekipa je na kraju bila zelo zadovoljna , ker je med posameznicami dosegla tretje mesto Hermina Dvoršak , ki je na kraju pri podelitvi prejela bronasto medaljo.

Moramo povedati, da je pri ženskah konkurenca zelo velika , saj večina tekmovalk tekmuje v ligaških tekmovanjih.

Tokrat  se je zelo slabo uvrstila naša moška ekipa , saj so od dvanajstih ekip bili enajsti z  rezultatom 968podrtih kegljev. To je bila posledica , ker naša ekipa ni nastopila popolna , ker je eden od igralcev manjkal zaradi bolezni .Tako so nastopili  : Leopold Fidej 251 kegljev , Vlado Križovnik 223 kegljev, Mlosavljevič Gliša 250 kegljev in Vavpotič Jože 244 kegljev.

Zmagala je ekipa DU – Trbovlje  1088  kegljev,   drugi so bili DU – Slovenske Konjice 1086 kegljev,  tretji pa DU – Straža 1073 kegljev in enajsti KU- Gorenje 968 kegljev.

Zelo veseli in ponosni smo bili , da smo vsaj delno odlično zastopali naš klub in upamo , da bo prihodnje leto boljši rezultat.

T.F.