Športni dogodki in tekmovanja

Sobota, 26. november 2022, Velenje

ZAKLJUČEK športne sezone 2022

ZAKLJUČEK športne sezone 2022

ZAKLJUČEK  SEZONE ZA  ŠPORTNIKE  >KU-GORENJA<

Tudi letos je bilo v petek 25.11.2022. zvečer ob zaključku športne sezone, prijetno srečanje vseh športnikov KU-GORENJE  v kolodvorski restavraciji.

Udeležba je bila tako kot vsako leto, tudi letos velika. Prišlo je kar  60   udeležencev od 150 evidentiranih članov, ki so trenutno na spisku.

Zelo je vzpodbuden podatek, da se kar desetina vseh vpisanih članov  KU-GORENJA, občasno ukvarja v različnih športnih panogah.

Čez leto se ukvarjamo v naslednjih športnih panogah ;

Ribolov, streljanje, šah, namizni tenis, balinanje, pikado, odbojko, smučanje, tenis, kegljanje-stezno in kegljanje na vrvici.

Vsako leto sodelujemo na regijskih in državnih prvenstvih, odvisno kam se kakšna ekipa plasira.

Ko že govorimo o državnih prvenstvih lahko povemo, da smo letos  dosegli vse norme ki jih lahko od naših športnikov pričakujemo.

Letos smo na regijskem prvenstvu osvojili kar trikrat prva mesta, kar pomeni trikratno sodelovanje na državnih prvenstvih.

Prva  mesta smo osvojili v,  Kegljanju–  ženske in moški,  Balinanju - moški in  ženske, ter v  Šahu–  moški in ženske.

Komaj se je malo umirilo od napornega tekmovanja  , pa je že prišel začetek meseca septembra, ki je namenjen za državna prvenstva.

Tako so se najprej odpravili na pot v Maribor. Tam je nastopilo 14 moških ekip in naše ženske, ki so vsako leto edine na tekmovanju. Po zelo napornem tekmovanju se je naša moška  ekipa odlično uvrstila na šesto mesto.

Nadaljevalo se je v sredini meseca septembra v Komendi tekmovanje v Balinanju za ženske kjer so nekoliko oslabljene osvojile odlično sedmo mesto od 13 ekip. Že naslednji dan so bile na istem mestu moške ekipe. Tokrat je naša ekipa imela veliko smole saj je od 14 ekip osvojila enajsto mesto.

Naše kegljačice  in kegljači, ki se skoraj vsako leto udeležujejo državnih prvenstev pa so tokrat v oktobru nastopili v Kranju, kjer je bilo Stezno kegljanje.

Obe ekipi sta nastopili istočasno na sredini tekmovanja. Moška ekipa je osvojila 11 mesto od 12 ekip, ženska pa 5 mesto od 10 ekip. Ker pa je naša tekmovalka Hermina Dvoršak imela zelo lepo cifro 266 in kandidirala za prvo mesto , smo morali čakati vse do kraja, da smo videli rezultat. Tudi to smo dočakali in naša tekmovalka je zasedla tretje mesto med posameznicami in lepo medaljo za ta uspeh.

Na našem zaključku sezone pa je bistvo srečanja v tem, da se vsi skupaj poveselimo ob podeljevanju pokalov, medalj in priznanj za celoletno delo na klubskih tekmovanjih, ki jih imamo preko leta. V vsakem posamezniku se tako v posameznih športnih disciplinah vidi, da kljub letom hoče dokazati  kako je bil nekoč dober, pa čeprav rezultat na kraju ni prav v ospredju.

Na kraju tega zapisa bi se kot športni referent rad zahvalil našemu vodstvu KU-GORENJE, za pomoč, da lahko vse to izpeljemo.

Še posebno pa  bi se rad zahvalil za vzorno sodelovanje vsem vodjem posameznih sekcij, enako vsem sodelujočim posameznikom,  brez katerih ne bi bilo uspehov, ki sem jih predstavil.

Zato še enkrat vsem čestitke za letošnje uspehe in želim da bi tudi v prihodnjem letu bili zdravi in pripravljeni na podobne ali pa  še boljše rezultate.

Za dobro razpoloženje vseh pa je odlično poskrbel ansambel  TRIO TWIST.

Športni referent  KU-GORENJE

Franc Tamše