Športni dogodki in tekmovanja

Sreda, 22. februar 2023, Velenje

BALINARSKA EKIPA KU – GORENJA, USPEŠNA V PRVI LIGI, KI JE BILO V ZIMSKEM TEKMOVANJU POD POKRITIM BALINIŠČEM.

BALINARSKA  EKIPA  KU – GORENJA,  USPEŠNA   V  PRVI  LIGI, KI  JE  BILO  V  ZIMSKEM  TEKMOVANJU  POD  POKRITIM  BALINIŠČEM.

 Ker je bilo v mesecu oktobru  končno po veliko letih obljub   z veliko  dvorano  prekrito balinišče  so  se dogovorili  vodja  balinišča g. Željko Voglar , vodja špzdu – Velenja g. Boris Zajc in vodja  tekmovanja v štajerski ligi za upokojence  g. Mitja  Ocepek , da se organizira  prva zimska liga v balinanju.

Takoj so povabili klube iz okolice in prijavilo se je kar 8 ekip , ki so bile naslednje : BK – Polzela, BK – Žalec, DU – Šoštanj, DU – Škale, DU – Velenje (1), DU – Velenje (2), BŠDU – Premogovnik in KU – Gorenje.

Vodja tekmovanja g. Mitja Ocepek je takoj pripravil  propozicije tekmovanja in urnik.

Tako se je tekmovanje začelo že v drugem tednu januarja ,  končalo pa se je  v zadnjem tednu februarja.

Tekmovanja so potekala vsak ponedeljek popoldne štiri ekipe in vsako sredo dopoldne enako štiri ekipe. Prav zanimivo je bilo vsako srečanje , ker je bilo poleg igralcev tudi veliko gledalcev , ki so navijali za svoje ekipe.

Končni rezultati so bili naslednji :

1.    BK – Polzela 14 točk, 2. DU – Velenje ( 2 )  10 točk, 3. KU – Gorenje  8  točk, 4. DU – Šoštanj  7 točk, 5. BŠDU – Premogovnik  6točk, 6. BK – Žalec  5točk, 7. DU – Velenje ( 1 ) 5 točk, 8. DU – Škale  1  točka.

Na kraju vsem čestitamo za dosežene rezultate in da bi naslednjo zimo tudi tako zavzeto sodelovali.

Zaradi te zavzetosti so vsi navedeni klubi in koristniki uslug balinanja pripravili zahvalo in pobudo na občino Velenje in zavod rdeče hale , da bi pokrito balinišče še naprej ostalo tako kot je.

To si lahko ogledate na priloženi datoteki , ki sta jo pripravila g. Željko Voglar in g. Mitja Ocepek.

T.F.