Športni dogodki in tekmovanja

Petek, 13. oktober 2023, Velenje

Uspešen zaključek sezone balinarjev v Štajerski ligi za upokojence.

Uspešen zaključek sezone balinarjev v Štajerski ligi za upokojence.

V začetku meseca oktobra se je zaključila letošnja sezona tekmovanja v Štajerski ligi v balinanju za upokojence. Ekipa KU- Gorenja v tej ligi sodeluje že od leta 2008. Za našo ekipo so nastopali naslednji člani : Ocepek Mitja, Tovrljan Janez , Grajžl Ivan , Klauzner Franc, Lozič Aleksander in Djordjevič Miodrag Za vse uspehe je najbolj zaslužen vodja ekipe, ki je istočasno tudi vodja lige gospod Mitja Ocepek.

Letos je naša ekipa imela kar precej težav z igranjem, vendar ji je kljub temu le uspelo ostati v prvi ligi ,saj so zasedli na kraju odlično  četrto mesto v prvi ligi.

Ob zaključku smo še  v sredo imeli v Žalcu zaključni pokalni turnir vseh ekip, ki pa  se ga je udeležilo samo osem ekip.

Tekmovanje se je začelo zelo razburjivo, tako, da se vse do kraja ni vedelo kdo bo zmagovalec. Ekipa KU – Gorenja je celo nastopila oslabljena brez vodja ekipe Mitja Ocepka, ki je bil zaradi zdravstvenih težav odsoten.

Toda vse se je odigralo tako, da je imela ekipa KU – Gorenja na kraju veliko sreče in osvojila prvo mesto kar ni nihče pričakoval.

Na kraju so prva štiri mesta zasedle naslednje ekipe :

1. KU – Gorenje, 2. DU – Slovenske Konjice, 3.  BK – Polzela 1,4. BŠDU – Premogovnik.

Na kraju je še sledila podelitev pokalov in medalj za prva tri moštva v ligi in podelitev prvih treh ekip z pokali na zaključnem turnirju.

Po tem so domačini poskrbeli še za zaključno pogostitev z odličnim pasuljem in pijačo.

Že naslednji mesec pa se začne v sončnem parku Velenje v pokritem balinišču Zimska liga v balinanju, kjer bo nastopilo 12 ekip

Torej sezona je končana, naša ekipa KU - Gorenja se je solidno uvrstila in želimo jim še veliko uspeha v naslednji sezoni ter medsebojnega sodelovanja, ker le to je pravo vodilo za uspeh.

T.F.