Športni dogodki in tekmovanja

Ponedeljek, 4. december 2023, Velenje

ZAKLJUČEK SEZONE ZA ŠPORTNIKE >KU-GORENJA<

ZAKLJUČEK  SEZONE  ZA  ŠPORTNIKE  >KU-GORENJA<

Tudi letos je bilo v četrtek 30.11.2023. zvečer ob zaključku športne sezone, prijetno srečanje vseh športnikov KU-GORENJE  v kolodvorski restavraciji.

Udeležba je bila tako kot vsako leto, tudi letos velika. Prišlo je kar 50 udeležencev od 150 evidentiranih članov, ki so trenutno na spisku.

Zelo je vzpodbuden podatek, da se kar desetina vseh vpisanih članov  KU-GORENJA, občasno ukvarja v različnih športnih panogah.

Čez leto se ukvarjamo v naslednjih športnih panogah;

Ribolov, streljanje, šah, namizni tenis, balinanje, pikado, odbojko, smučanje, tenis, kegljanje-stezno in kegljanje na vrvici.

Vsako leto sodelujemo na regijskih in državnih prvenstvih , odvisno kam se kakšna ekipa plasira.

Ko že govorimo o državnih prvenstvih lahko povemo, da smo letos  dosegli vse norme ki jih lahko od naših športnikov pričakujemo.

Letos smo na regijskem prvenstvu osvojili kar trikrat prva mesta, kar pomeni trikratno sodelovanje na državnih prvenstvih.

Prva  mesta smo osvojili v  , Kegljanju –  ženske ,  Balinanju - moški, ter v  Šahu–  moški in ženske. 

Komaj se je malo umirilo od napornega tekmovanja, pa je že prišel začetek meseca septembra, ki je namenjen za državna prvenstva.

Tako so se najprej odpravili na pot v Postojno moški na tekmovanje v balinanju. Tam je nastopilo 14  moških ekip. Po zelo napornem tekmovanju se je naša moška  ekipa odlično uvrstila naenajsto mesto.

Nadaljevalo se je v začetku meseca oktobra ko sta naši moška in ženska ekipi odšli na DP v ŠAHU, ki je bilo v Trbovljah. Tukaj je nastopilo 15 moških ekip in dve ženski ekipi. Moški so bili zelo dobri v močni konkurenci 10, ženske pa so tokrat odigrale samostojno in je naša ekipa osvojila drugo mesto. Kar je pa najpomembnejše pa  je, da je naša tekmovalka Stankovič Nada postala prva državna prvakinja  v ŠAHU za upokojence in prejela čudovit pokal in medaljo.

Naše kegljačice, ki se skoraj vsako leto udeležujejo državnih prvenstev pa so tokrat v oktobru nastopile v Novem mestu, kjer je bilo Stezno kegljanje. Ženska ekipa  je osvojila 7 mesto od 11 ekip.

Na našem zaključku sezone pa je bistvo srečanja v tem, da se vsi skupaj poveselimo ob podeljevanju pokalov, medalj in priznanj za celoletno delo na klubskih tekmovanjih, ki jih imamo preko leta . V vsakem posamezniku se tako v posameznih športnih disciplinah vidi, da kljub letom hoče dokazati  kako je bil nekoč dober, pa čeprav rezultat na kraju ni prav v ospredju. 

Na kraju tega zapisa bi se kot športni referent rad zahvalil našemu vodstvu KU-GORENJE, za pomoč, da lahko vse to izpeljemo.

Še posebno pa  bi se rad zahvalil za vzorno sodelovanje vsem vodjem posameznih sekcij, enako vsem sodelujočim posameznikom,  brez katerih ne bi bilo uspehov, ki sem jih predstavil.

Na kraju sem predstavil zaradi moje bolezni svojega novega pomočnika Javornik Jožeta, ki je že letos v obdobju Gorenijade pokazal, da obvlada obveznosti, ki sem jih imel jaz. 

Zato še enkrat vsem čestitke za letošnje uspehe in želim da bi tudi v prihodnjem letu bili zdravi in pripravljeni na podobne ali pa  še boljše rezultate.

Za dobro razpoloženje vseh pa je odlično poskrbel ansambel  DUO VAL.


Športni referent

Franc Tamše

Javornik Jože