Izleti, skupni pohodi, letovanja, dogodki in kultura

Nedelja, 20. julij 2014, Velenje

Napočil je čas za težko pričakovane Dolomite

Napočil je čas za težko pričakovane Dolomite

Izleti, letovanja in kultura

V ponedeljek 14.07.2014 smo se zbrali na avtobusni postaji v zgodnji jutranji uri, zložili prtljago v avtobusni box, se posedli in že je bilo živahno ter v velikem pričakovanju kaj vse se bo dogajalo v dveh dneh, kaj bomo videli in da nam bo vreme naklonjeno z sončkom. Kot bi mignil smo bili že v Dravogradu in le še streljaj pa smo bili že v Avstriji. Tam smo imeli že prvi postanek za jutranjo kavico. Pripeljali smo se v Južno Tirolsko oz. INICHEN. Od tod nas je ločil samo še en greben, da pridemo v Dolomite. V BOLZANU smo obiskali arheološki muzej kjer na posebej vidnem mestu hranijo “OTZI-ja”- človeka z ledenika. Dan je bil poln presenečenj in bilo se je treba počasi pričeti vzpenjati visoko v goro kjer nas je v SALURNU HOTEL BUCHHOLZ čakala večerja in prijazno osebje na višini okoli 600 m/m višine.

Naslednji dan nas je prebudilo lepo sončno jutro in takoj po zajtrku smo se hitro odpeljali v osrčje DOLOMITOV v dolino VAL GARDENA v sloviti prelaz PERDOI (2239m/m). Prav na sedlu smo se vkrcali na gondolo, ki nas je popeljala v svet nad 3000m/m. Vsi smo bili presenečeni, da je tam gori sploh še kaj ampak je bila lepa restavracija ter čas za sprehod kakršnega si ne privoščiš velikokrat v življenju. Tudi na ostankih snega je bil užitek, da lahko v mesecu juliju narediš kepo, nekateri pa smo se celo valjali po snegu. PRELEPO. Sledil je spust v CORTINO DI AMPEZZO ter vzpon na prelaz TRE CROCI (1809m/m) in do jezera MISURINA kjer smo občudovali macesnova drevesa. Sprehod okoli jezera ter pogled na vršace z najlepšim vrhom Dolomitov TRE CIME.

Polni prelepih vtisov smo se začeli vračati preko Gorenjske, na poti domov pa smo si zaslužili še obilno večerjo v Lovskem Domu pod Stolom kjer sta nas pri večerji spremljala tudi dva čisto prava medveda

Naše druženje smo zaključili okoli pol noči z željo, da se ob letu spet srečamo na dvodnevnem

izletu KAM PA JE ŠE PREZGODAJ NAPOVEDATI.

SILVA K.
Foto in video: Marjan Š. Niko S. Janko P.