Izleti, skupni pohodi, letovanja, dogodki in kultura

Sreda, 29. junij 2016, Velenje

IZLET NA GROSSGLOCKNER-VELIKI KLEK (3798 m)

IZLET NA GROSSGLOCKNER-VELIKI KLEK (3798 m)

Izleti, potovanja in kultura

Že pred 6 meseci smo planirali datum  izleta . Zato smo ob približevanju dneva vedno pogosteje brskali po internetu in ugibali  kakšno bo vreme.  Imeli smo srečo, bil je lep ne prevroč  sončen dan, ki smo ga dobro izkoristili.

Izletnikov avtobus nas je ob 5.00 uri z dvema prijaznima izkušenima voznikoma  in vodičem  Borisom , odpeljal proti začrtani poti. Pot nam je  krajšal s podatki o zgodovini pokrajine in vseh podrobnostih, ki smo si jih ogledali.

Vozili smo se po lepi Koroški deželi, kjer živijo naši rojaki, vse do Grossglocknerja , ki nas je razveselil  obsijan z soncem.  Iz razgledne ploščadi cesarja Franca Jožefa smo si ogledali veličastne planine, ledenik,  bili smo v muzeju in na razglednem stolpu.  Odpravili smo se tudi na visoki Edelweiss spitce 2571 mod koder se vidi 30 vrhov nad 3000 m.  Po poti smo srečevali nekaj kilometrov dolgo kolono planincev  (po informacijah, ki smo jih dobili naj bi jih bilo med 4000 do 5000), ki so imeli srečanje v gorski vasici Heilegenblut, kjer smo se ustavili tudi mi,  ter si ogledali cerkvico in njihovo pokopališče ki je znano po železnih križih.

Na poti proti domu smo se peljali čez prelaz -1200 m do mesta Lienz , ki leži pod Dolomiti  proti Spitalu in ob  vse do Dravograda spremljali tok reke Drave.

V Podgorju pri  Slov. Gradcu , pa nas je čakala dobra večerja. Domov smo se vrnili ob 22 uri .

Hvala vsem ,ki so se trudili, da je naš izlet dobro uspel.

Veselimo se že naslednjega izleta.

Besedilo PS

Foto Š.