Izleti, skupni pohodi, letovanja, dogodki in kultura

Nedelja, 10. september 2017, Velenje

Punat druga skupina

Punat druga skupina

Letovanje druge skupine morje 2.9.-9.9 2017 Krk Punat

Dne 2.9. 2017 se je na avtobusni postaji zbrala skupina gorenjskih upokojencev druga izmene.

Odpotovali smo na dopust v Punat na otok Krk. Prijazni lastniki hotela Omorika, so nas pričakali z dobrodošlico in hitro smo se porazgubili po sobah.

Naslednji  dan po telovadbi ki smo jo imeli vsako jutro z veliko udeležbo smo se z ladjo odpeljali na otok Košljun, si ogledali cerkev in lep park. Popoldne pa plaža in kopanje.  Zvečer pa smo šli poslušat  revijo moških in ženskih klap.

V ponedeljek smo se odpravili na hrib na katerem stojijo trije kamniti križi.Tokrat smo hrib osvojili iz druge strani. Med potjo smo nabirali razna zelišča. Prisotnih je bilo 30 pogumnih.

V torek smo šli z avtobusom v slikoviti kraj Vrbnik. Ogledali smo si ga nato pa pristali v hotelu Gospoja na degustaciji pršuta, sira in odličnih vin.

V sredo smo se pomirili v pikadu. Zbrali smo se vsi in tekmovalce burno spodbujali.

V četrtek smo priredili srečolov. Pri odpiranju daril smo se dobro zabavali. Po večerji pa je hotel priredil živo glasbo s plesom.

Pohvaliti  moram tudi našega  harmonikaša Vlada ki nam je vsak večer na obali igral harmoniko mi pa smo z njim prepevali lepe slovenske pesmi, Vlado res si naša popestritev hvala ti.

V petek je bil prost dan. Zbirali smo v skupine, se zabavali in veliko smejali. In že je prišla sobota dan odhoda.

Vse prehitro je minilo. Poslovili smo se z željo, da se naslednje leto ponovno zberemo na skupnem dopustu.

 

Sestavila PS

Slike JF MS