Izleti, skupni pohodi, letovanja, dogodki in kultura

Četrtek, 8. november 2018, Velenje

Martinovanje - Gorišnica

Martinovanje - Gorišnica

MARTINOVANJE V GORIŠNICI    -  8. November  2018

Leto se tako hitro obrne naokoli  in že spet je prišlo  Martinovanje. Tako kot vsa leta nas vleče tja v rodovitne  kraje  kjer je trta in dobro vince doma.

Kar 71 naših Martinčkov se je odpeljalo v Gorišnico pri Ptuju. Najprej smo se ustavili na domačiji, kjer je živela Dominkova mama.  Ogledali smo si domačijo od zunaj in od znotraj s podrobnim opisom življenja te gospe. Počastili so nas z obloženimi kruhki s zaseko in lukom in dobro kapljico. Presenetili so nas z značilnimi pridelki  s tega dela naše domovine   (domači sir, bučno olje, med  in pa njihova znana ptujska čebula ali luk), kar smo kar z veseljem pokupili.

Peš smo se napotili do  hotela »Boter«  kjer nas je pričakal lastnik hotela z njihovo tradicionalno Martinovo večerjo  (račka, pečenka, mlinci,  rdeče zelje in sladica). Muzikant je dolgo v noč vrtel harmoniko, tako da smo se naplesali  in spremenili  s krstom tudi  mošt v vino.

 Kar hitro je minil ta naš namenjen čas za zabavo in že smo se morali odpraviti proti domu vsak z enim darilnim paketom ptujske čebule.

Zapisala Marija L.