Izleti, skupni pohodi, letovanja, dogodki in kultura

Torek, 20. september 2022, Velenje

PULA 10.9.2022

PULA  10.9.2022

Jesenska izmena dopustnikov se je vrnila domov, z morskimi klobuki na glavah, ki nam jih je podaril Relax že pred odhodom iz  Velenja, za zaščito pred soncem in reklamo.

Tokrat smo bivali v Puli v hotelu  Pula  obdani z veliko zelenja.

Vsi smo dobili sobe v 4. nadstropju, tako da smo bili skupaj. Tudi jedilnico smo imeli posebej, samo za našo skupino. Osebje je bilo zelo prijazno in nam je izpolnilo  vse naše želje.

Po namestitvi smo si ogledalo plažo in ugotovili, da je dostop do nje nekoliko težji, kot smo bili vajeni pretekla leta. Po sestanku vseh zbranih, pa ni bilo  pripomb .Pritoževale se niso niti 84 letnice, dejale so da so na dopustu in z malo naše pomoči so pot do morja vsaki dan prehodile  po 2x. imeli smo srečo, vreme je bilo lepo, morje toplo in smo se veselo kopali. Vsako jutro pred zajtrkom smo telovadili. Po zajtrku smo šli na sprehod na ogled okolice. Peljali smo se tudi v Pulo, si ogledali veličastno  areno in mesto. Tudi izlet z ladjo nismo izpustili. Pluli smo z ladjo Arena okrog otoka Brijoni. Med plovbo smo z navdušenjem gledali delfine ki se poganjajo iz morja. Prijazno osebje nam je postreglo z obilnim kosilom in pijačo. Mislimo da smo dopustniške dni dobro izkoristili.

Izvedli smo tekmovanje z pikadom, na plaži pa smo metali prstomet, v morju pa smo se igrali z žogo.

En oblačen dopoldne pa smo si šli ogledat akvarij, z morskimi in sladkovodnimi ribami. Postavitev akvarija je v utrdbi in je zelo domiselno prikazana.

Na dan odhoda je začelo deževati, dež nas je spremljal vse do Trojan. Domov smo prispeli v rekordnem času,brez zapletov, ker je iskušeni šofer Danilo »Modrega dirkača »poznal vse bližnjice in diplomacijo na meji. Hvala mu.

 Želja vseh nas je, da se takšen dopust ponovi.

Hvala vsem, ki so nam dopust omogočili ,ga organizirali se trudili, da nam je bilo lepo.

                                                                                                                                               Sestavila P:S: