Izleti, skupni pohodi, letovanja, dogodki in kultura

Petek, 22. december 2023, Velenje

ZAKLJUČNI POHOD PLANINCEV IN POLŽKOV ZA LETO 2023 21.12.2023

ZAKLJUČNI POHOD PLANINCEV IN POLŽKOV ZA LETO 2023 21.12.2023

Letos smo obrnili traso pohoda iz višine v dolino. Z avtobusi smo se odpeljali do ANDREJEVEGA DOMA na SLEMENU. Po uvodnem govoru smo se peš spustili do naselja ZAVODNJE.

Iz višine nad 1000 m.n.v. smo se počasi spuščali tako kot BOŽIČKI. Šumenje listja pod nogami je prijetno božalo naša ušesa. Na razgledni točki na razširjenem travniku smo postali. Razgled na URŠLJO GORO. SMREKOVEC in  na našo ŠALEŠKO DOLINO je bil čudovit. Uživali smo ob prijetni družbi nekdanjih sodelavcev GORENJA. Nahrbtniki so postali lažji, glava pa je dobila dosti novih SPOMINOV.

Po 2,5 urni hoji po gozdu, travnikih in kolovozih smo se ustavili "PRI VIDI", kjer je nas čakal DUO VAL (Bojan in Ivica) z poskočno vižo. Hitro smo bili postreženi z dobro pripravljeno hrano, plesišče pa smo tudi hitro napolnili.

Sledila je zdravica, nekaj potrebnega govora, zahvala KUG za donacijo. Seznanili smo se tudi z pohodi za naslednje leto. Zaploskali smo si, ker nismo v letošnjem letu imeli nobenih poškodb na pohodih.

Ura je prehitro tekla in morali smo se na brzino posloviti od gostišča PRI VIDI in od "MUSKONTARJA"

Toliko časa je še bilo, da so naše članice lahko zapele himno na čast UPOKOJENCEV - GORENČANOV, ker naslednje leto praznujemo 20 obletnico KLUBA.

Naj bo lahek korak v letu, ki prihaja

Hvala vsem, ki se z veseljem udeležujete pohodov

VSEM POHODNIKOM IN POLŽKOM PA VESEL BOŽIČ TER SREČNO NOVO LETO

Za KUG Franci in Silva