Izleti, skupni pohodi, letovanja, dogodki in kultura

Torek, 14. september 2021, Velenje

Dopust na otoku Krku-Njivice

Dopust na otoku Krku-Njivice

Uspelo nam je. Kljub težkim časom in kovid grožnji, da smo 7 dni preživeli na morju. V soboto 04.09.2021 smo se z avtobusom iz Velenja odpeljali. Pot nam je bila že znana. Na meji ni bilo problemov in hitro smo bili v hotelu. Tam nas je pričakal Dušan Jeriha in nam zaželel dobrodošlico. Ker smo prišli v času kosila, smo najprej poskrbeli za naše prazne želodce. Po prijemu ključev sob smo se namestili. Hitro so nekateri smuknili v kopalke in čof v morje. 

Vseh 7 dni je bilo lepo vreme, mirno morje in prijetno za kopanje. Vsako jutro smo tudi telovadili. Po zajtrku smo šli na sprehod ali na kavo in počakali, da se je zrak in morje ogrelo. 

Privoščili smo si krajši izlet z ladjo, pluli do Krškega mosta in si ga ogledali, od tal do vrha, ga poslikali res, je veličasten. 

Ob kopanju in igranju v vodi z žogico smo našli tudi čas za ostale športe. Igrali smo mini golf, petanko, namizni tenis, prstomet in pikado. Športnih dejavnostih se je udeležilo 46 dopustnikov. Ostali so navijali, bodrili bilo je odlično vzdušje. 

Vsi so bili zmagovalci. V hotelu je bila 2 krat živa glasba, nekateri so zaplesali, in ugotovili smo da pogrešamo našega muzikanta Vlada. 

Spomnili smo se tudi na 3 rojstne dneve naših deklet, čestitali smo jim. Pevski zborček Knapovske punce iz Zagorja, ki so pele tudi na ladji pa so jim čestitale z nekaj pesmimi. Zadnji dan smo se spomnili tudi na dobre kuharje, strežbo in recepcijo, in se zahvalili z priznanjem kluba upokojencev Gorenja. 

V soboto smo počakali avtobus in se polni vtisov vrnili domov.

Hvala vsem, ki so nam omogočili prijeten dopust. .

Želimo si, da bi v bodoče lahko šli ponovno.

Napisala P. S.