Izleti, skupni pohodi, letovanja, dogodki in kultura

Petek, 10. maj 2024, Velenje

ENODNEVNI IZLET Z VLAKOM PO SLOVENIJI z člane KUG USPEŠNO REALIZIRAN

ENODNEVNI IZLET Z VLAKOM PO SLOVENIJI z člane KUG USPEŠNO REALIZIRAN

V četrtek 09.05.2024 smo se na obletnico dneva zmage v II. svetovni vojni člani KUG odpravili z vlakom po SLOVENIJI:

Zgodaj zjutraj še v temi tako kot pred mnogimi leti, ko smo hodili na "ŠIHT" smo že potovali z vlakom proti CELJU. Vse do Žalca so se nam pridružili še ostali člani naše družine.

V CELJU pa na hitri vlak ICS 11, ki se je vse do LJUBLJANE gibal levo-desno tako kot bi bili na motorju. Na tem vlaku naj ne bi bilo rezervacij za skupni "KUPE", ampak samo prosti sedež. Nekateri naši POLŽKI so si hitro našli svoj prostor. Bolj počasni pa so se prebijali mimo BIFE-ja na zadnji del. Tam smo bili postreženi z brezplačno kavico, čajem ali vodo (od SLOV.ŽELEZNIC). Vožnja do LJUBLJANE je minila točno po voznem redu. Sprejeli so nas drugi lepo oblečeni ŽELEZNIČARJI in nas usmerili na vlak za SEŽANO. Mimo Logatca, kjer je AZILNI DOM se nam je pridružilo precej drugačnih potnikov. Pred SEŽANO je intervencija mož POSTAVE vzel stvari v svoje roke. V SEŽANI pa nam je nov spremljevalec za redni vlak SEŽANA-JESENICE zaželel dobrodošlico. V NOVI GORICI dol in na avtobus, ki nas je do ANHOVEGA dostavil za nov vlak do JESENIC:

Ob SOČI smo hitro prispeli do BOHINJSKE BELE. 6.727m dolg TUNEL je prehitro minil. Ob BLEJSKEM JEZERU smo komaj ujeli kakšne fotke za spomin tega našega BISERA. Na JESENICAH nov prestop za LJUBLJANO. Pa še nov zagon proti ZIDANEM MOSTU šele, ko smo prispeli v CELJE smo imeli toliko prostega časa, da smo lahko pod KOSTANJI zaužili popoldansko kavici.

Lepa je naša SLOVENIJA. Narava se je na KRASU začela spreminjati rdeče-z češnjami, prevladuje pa ZELENA BARVA.

Vsaka čast SLOV.ŽEL. imajo projekte prenovitve železniških postaj: LJUBLJANA, NOVA GORICA, JESENICE in še mnogo drugih manjših. Vse je razkopano, razmetano vlaki pa vseeno vozijo dokaj normalno.

No mi smo svoj načrt, ki ga je načrtoval in izpeljal FRANC realizirali v planu B.

Še po svetlem smo se srečni in zadovoljni vrnili domov.

Nahrbtniki so bili precej lažji, saj smo med potovanjem na veliko izmenjavali dobrote v trdi in tekoči obliki.

Nekateri neverneži so trdili, da bomo rabili kar 3 dni za takšno potovanje z vlakom. Morda pa bomo, če bomo imeli kaj prostega časa to tudi realizirali z pravim načrtom.

Hvala za zaupanje in vso srečo še naprej

Franci in Silva