Športni dogodki in tekmovanja

Četrtek, 18. januar 2024, Velenje

Odlični rezultati ženske in moške ekipe KU - Gorenja v letošnji zimski rekreativni ligi v balinanju.


Zimska liga 2023/24 15.01.2024                                                                

Zapisnik po 8. kolu

8. kolo se je začelo 15.01.2024 ob 9. uri.

Liga se nadaljuje, tekmovanje je vedno bolj napeto.

Na prvem in drugem igrišču sta tekmovali ekipi DU Velenje Gorica (10) in ekipa KS Stara vas (8). Tekma ekip iz spodnjega dela lestvice. Po prvi uri je bil rezultat 2:2. Rezultat dvojk je bil tudi izenačen, skupaj torej 4:4. Odločilna je bila igra natančnega bližanja. Starovaščanom ni šlo, prepričljivo so izgubili, končni rezultat je bil 6:4. Točke so odšla na Gorico.

Na igrišču 3 in 4 sta se pomerili ekipa KU Gorenje 2 (11) in ekipa BS Vrbno (7). Tudi v tej igri je bil rezultat po prvi uri izenačen 2:2. V nadaljevanju je prva dvojka iz Vrbnega prepričljivo zmagala. Drugo dvojka se je končale z rezultatom 10:10. Rezultat po dveh urah igre je bil 5:3. V natančnem bližanju bi lahko ekipa Gorenja 2 rezultat izenačila. Ni jim uspelo, za punt so bili boljši igralci iz Vrbnega. Z rezultatom 7:3 so vknjižili novi dve točki na lestvici.

Popoldan se je liga nadaljevala, med sabo sta tekmovali ekipi BK Polzela 1 (2) in ekipa DU Vinska gora (6). Favorit je bila ekipa iz Polzele, sloves je ekipa potrdila, po dveh urah so vodili prepričljivo z rezultatom 8:0. V igri natančnega bližanja je bil rezultat 8:8, ekipi sta si točki razdelili. Končni rezultat je bil 9:1 za prvo ekipo iz Polzele.

Na sosednjih igriščih sta se pomerili druga ekipa iz Polzele (5) in ekipa ŠD Sv. Ana (9). Po prvi uri je bil rezultat izenačen 2:2. Enko je prepričljivo dobila ekipa iz Svete Ane, trojko so zmagali Polzelani. Zmagali so z rezultatom 7:4. V drugi uri je bila prva dvojka prepričljivo boljša od Polzelanov, tudi drugo dvojko je zmagala ekipa iz Slovenskih goric. Ker so Polzelani zmagali v natančnem bližanju je bil končni rezultat 6:4 za ekipo Svete Ane.

Liga se je nadaljevala v sredo 17.01. dopoldan. Med seboj sta tekmovali ekipi KU Gorenje 1 (3) in ekipa DU Škale. (12). Presenečenje bi bilo, če ne bi prepričljivo zmagali Gorenjčani. Ni bilo presenečenja, ekipa Gorenja 1 je prepričljivo zmagala z rezultatom 9:1. Neodločeno je bilo le v natančnem bližanju.

Na sosednjih igriščih se je igrala zanimiva igra med prvo uvrščeno ekipo BŠD Premogovnik in 4. uvrščeno ekipo BK Žalec. Po prvi uri je bilo 2:2, drugo uro je bila igra dvojk. Presenečenje je bilo, da je obe igri prepričljivo dobila ekipa iz Žalca in povedla na neulovljivih 6:2. Natančno bližanje je bilo neodločeno zato končni rezultat 7:3 za Žalčane.

Po osmem krogu je prva ekipa BK Polzela 1, druga ekipa BŠD Premogovnik in tretja ekipa KU Gorenje 1.

Lestvica je v prilogi.

Leo