Športni dogodki in tekmovanja

Četrtek, 1. februar 2024, velenje

Zimska liga 2023/24

Zimska liga 2023/24                                                                                                                                                                               


                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

10. kolo se je začelo igrati 29.01. in se je končalo 31.01.2024. To je predzadnje kolo Zimske lige.

Na prvem in drugem igrišču sta tekmovali ekipi KU Gorenje 1 (2) in DU Vinska gora (9). v prvi uri sta se tekmi končali s prepričljivim rezultatom. Trojko so zmagali Gorenjčani, enko pa igralci Vinske gore. Rezultat 2:2. V drugi uri je prva dvojka Gorenja zmagala z veliko razliko, druga dvojka Vinske gore je v predzadnji igri vodila za točk. Gorenjčani so v zadnjem krogu izenačili in imeli še 3 krogle, v zelo težki situaciji, ko bi lahko naredili punt nasprotnikom, jim je uspelo približati še eno kroglo, kar je pomenilo zmago v tej igri in rezultat neulovljivih 6:2. Dobili so tudi igro v natančnem bližanju, to je pomenilo končni rezultat 8:2 za Gorenje, tudi ti dve točki sta zelo pomembni v izenačeni končnici za prva 3 mesta.

Na igrišču 3 in 4 sta se pomerili ekipa DU Velenje Gorica (7) in BS Vrbno (5). Po dveh urah so bile odigrane 4 igre. Vsaka ekipa je dobila po dve, nobena od iger ni bila izenačena. Rezultat je bil 4:4. Odločila je igra v natančnem bližanju. Rezultat je bil 4:3 za Goričane, ki so se veselili zmage z rezultatom 6:4.

Popoldan se je liga nadaljevala, med sabo sta tekmovali ekipi KU Gorenje 2 (11) in ŠD Sveta Ana (6). Po prvi uri je bil rezultat 2:2. Trojko je zmagala, za 2 punta, ekipa Sv. Ane. V enki je bil rezultat še bolj izenačen, za punt so bili boljši Gorenjčani. V drugi uri so se igrale dvojke. Prva dvojka iz Svete Ane je zmagala za punt. Igralci iz Sv. Ane so zmagali tudi drugo dvojko za tri punte, v natančnem bližanju so bili boljši za štiri punte. Končni rezultat je bil 8:2. Na videz lahka zmaga, a ni bila tako lahka.

Na sosednjih igriščih sta se pomerili ekipa iz Polzele. Polzela 1 (3) in Polzela 2 (8). Ekipa Polzele 1 je bila z veliko razliko boljša v vseh štirih igrah in povedla z 8:0. V natančnem bližanju sta bile ekipi izenačeni, točke sta si razdelili, končni izid je bi 9:1 za Polzelo 1.

Liga se je nadaljevala v sredo 31.01.

Med seboj sta tekmovali ekipi BŠD Premogovnik (1) in KS Stara vas (10). V prvi uri so se igrale trojka in enka. Trojko so za 2 punti dobili igralci Premogovnika, enka je bila izenačena 10:10, zaradi napačnega igranja igralca Premogovnika, se je ta igra po pritožbi končala z izidom 2:0 in punt razliko 6:0. V drugi uri so se igrale dvojke tudi tu je bil izid 2:2. Odločila je igra natančnega bližanja, z rezultatom 7:6 so jo dobili Starovaščani in zmagali z izidom 6:4.

Na sosednjih igriščih sta igrali ekipa BK Žalec (4) in ekipa DU Škale (12). Po pričakovanju so z izidom 10:0 zmagali Žalčani.

Po desetem krogu je prva ekipa BK Polzela 1, druga je ekipa KU Gorenj in tretja ekipa BŠD Premogovnik.

Leo

Lestvica je v prilogi.