Športni dogodki in tekmovanja

Sreda, 7. februar 2024, velenje

Zimska liga

Zimska liga

Zapisnik po 11. zadnjem kolu

Zadnje kolo se je začelo v ponedeljek 5.2. ob 9. uri. Na prvem in drugem igrišču sta se pomerili ekipi DU Vinska gora (7) in tretje uvrščena ekipa BŠD Premogovnik. Trojka se je igrala na 1. igrišču, z rezultatom 12:8 jo je dobila ekipa Premogovnika. Na drugem igrišču so igrali enko, zmagali so Vinsko gorci z rezultatom 13:3. To pomeni, da je bil po prvi uri rezultat 2:2. Drugo ure so se igrale dvojke, v obeh igrah so bili prepričljivo boljši igralci Premogovnika. Tudi v natančnem bližanju so za punt zmagali igralci Premogovnika. Tako so vknjižili še dve točke s prepričljivim rezultatom 8:2.

Na tretjem in četrtem igrišču sta igrali ekipi BS Vrbno (6) in KU Gorenje 1 (2). Na tretjem igrišču so igrali trojke. Za punt so bili boljši Gorenjčani, ki so bili prepričljivo boljši v enkah. Po prvi uri so vodili z rezultatom 4:0. Prvo dvojko so zmagali igralci iz Vrbnega z rezultatom 7:6. Drugo dvojko so z 13:0 zmagali Gorenjčani. Po dveh urah so Gorenjčani vodili z neulovljivo prednostjo 6:2. Igralci iz Vrbnega so za punt dobili igro v natančnem bližanju. Končni rezultat je bil 6:4.

Favorizirani Gorenjčani so osvojili 2 točki. Iz rezultata se vidi, da je bila najbolj pomembna igra trojk, ki bi jo z več sreče lahko dobili igralci Vrbnega in tako presenetili Gorenjčane.

Popoldan se je tekmovanje nadaljevalo. Na prvih dveh igriščih sta se pomerili ekipi DU Škale (12) in ekip ŠD Sveta Ana (5). Na drugih dveh igriščih so igrali KS Stara vas (8) in BK Žalec (4). Tekmovalno je bilo pomembna tekma za igralce iz Sv. Ane in BK Žalec. Ekipi sta se borili za 4. mesto. Za presenečenje so poskrbeli igralci iz Škal, ki so premagali ekipo iz Svete Ane.

Igralci Sv. Ane niso več mogli do 4. mesta. Škalčani so ostali na zadnjem mestu, a z dobro popotnico za naslednjo sezono Zimske lige.

Na drugi tekmi ni bilo presenečenj KS Stara vas je izgubila od Žalčanov z rezultatom 9:1. Žalčani so si tako zagotovili 4. mesto.

V sredo dopoldan se je liga nadaljevala.

Pomerili sta se ekipi BK Polzela 2 (9) in DU Velenje Gorica (7). Boljša je bila ekipa iz Polzele, zmagali so vse igre, razen enke. Končni rezultat je bil 8:2 za Polzelo 2. Na končni lestvici so bili Goričani še vedno za mesto pred Polzelo 2.

Na drugih dveh igriščih sta igrali ekipi KU Gorenje 2 (11) in BK Polzela 1 (1). Tudi tu je bilo vse pričakovano Polzela 1 je Gorenje 2 premagala kar z 10:0. Polzela 1, je tako tudi uradno postala prvak Zimske lige.

Pohvaliti je potrebno tudi ekipo KU Gorenja 2, ki je letos prvič igrala v ligi in je pretežno ženska ekipa. Borili so se in trudili ni bilo lahko igrati poroti njim.

Zimska liga se je končala. Zmagala je ekipa BK Polzela 1, druga je ekipa KU Gorenje 1, tretja ekipa BŠD Premogovnik in četrta je ekipa BK Žalec.

Pokale bo župan Mestne občine Velenje podelil na prijateljskem turnirju najboljših štirih ekip, ki bo 19.02.2024.

Lestvica je v prilogi.

Leo