Športni dogodki in tekmovanja

Sobota, 20. april 2024, Velenje

PRVI KROG ŠTAJERSKE LIGE UPOKOJENCEV V BALINANJU

Na predhodnem sestanku vodij ekip je bilo določeno,da se igra v prvi  ligi sedem ekip in  v drugi ligi tudi sedem ekip. Po lanskih rezultatih je prvo ligo zapustila ekipa DU  - Velenje 1 in DU – Vrbno Vrbica, ki bosta letos v drugi ligi. V prvo ligo pa sta se uvrstile ekipi  DU – Šoštanj in DU – Slovenske Konjice. Dogovor je tudi bil , da se vse tekme morajo dokončati v petek popoldne.

Tako bo prva liga začela s tekmovanjem že 13.04 2024 in druga liga enako.

Torej se je prvo srečanje v prvi ligi tokrat začelo ponedeljek popoldne  na igrišču v Žalcu,  med ekipama BK – Žalec 1 kot domačinom  in gosti iz DU - Šoštanj

Domačini so tokrat igrali na vso moč ,kot po navadi. Gostje pa so se močno upirali , vendar izid tekme 8 – 2 pove vse, pa tudi punt razlika 41 : 26 je bila velika za domače.

Naslednje srečanje je bilo v sredo popoldne na igrišču Premogovnika v Velenju, kjer so bili KU – Gorenje domačini proti ekipi DU – Vinska gora. Domačini so tokrat v popolni postavi zaigrali suvereno , tako , da so dobili vse štiri igre nato pa se je zapletlo v igri bližanja v kroge.Tukaj namreč nihče ni nič zadel vse do zadnjega meta. Tukaj pa sta oba igralca z zadnjim metom v tretji krog zadela , kar je pomenilo neodločen rezultat 2-2.Zato je bil končni rezultat  9 – 1za domačo ekipo , vendar punt razlika 43 : 17 pove vse v kakšni premoči so bili domačini.

Preostalo je še v četrtek popoldne srečanje med BŠDU – Premogovnikom kot domačinom in gosti iz DU – Slovenske Konjice. Domačini so začeli na vso moč igrati,tako, da so jim gostje komaj sledili. Končni rezultat je tako bil  8 – 2za domače in tudi punt razlika  34 : 25  je bila za domačo ekipo.

Ekipa BK – Balinc Polzela  1  je bila to kolo prosta.

Trenutni vrstni red ekip po prvem kolu v prvi ligi je naslednji :                                                                   1. KU - Gorenje 2 točki, 2. BK – Žalec 1, 2 točki,3. BŠDU - Premogovnik  2 točki,     4. DU - Šoštanj  0točk, 5. DU – Slovenske Konjice 0 točk , 6. DU – Vinska gora  0 točk , 7. BK – Balinc Polzela 1 (-1) 0točk.

 V drugi ligi pa je bilo v sredo popoldne prvo srečanje, ki bi moralo biti na Gorici v dogovoru zaradi razmočenega igrišča odigrano na Polzeli. Tam sta se tako srečali ekipi DU – Velenje 2 proti nasprotniku BK – Balinc Polzela 2. Domačini so začeli igrati na vso moč, vendar tudi gostje so se upirali kolikor so se pač lahko , tako , da je bil končni rezultat 6 – 2 kar soliden. Rezultat v punt razliki 35 : 26 pa je bil kar mala za domačo ekipo.

V Žalcu je še bilo srečanje med ekipama BS – Vrbno Vrbica in gosti iz BK – Žalec 2.

To srečanje je bilo zelo napeto , saj se nobeni ekipi ni dalo odlepiti. Tako je tudi končni rezultat pokazal neodločen izid 4 – 4 in le v punt razliki 31:28je bilo malo več za domačine.

Tudi v Doberni bi moralo biti srečanje med DU – Dobrna in gosti iz BK – Topolšica, vendar  je vmes prišlo do nesrečnega slučaja pri ureditvi igrišča se je poškodoval njihov vodja ekipe. Zato je bil dogovor , da se tekma odigra kasneje.

Ekipa DU – Velenje 1 je bila to kolo prosta.

Trenutni vrstni red ekip po prvem kolu v drugi ligi je naslednji :

1.DU – Velenje 2, 2 točki, 2. BS – Vrbno Vrbica  1 točka, 3. BK – Žalec 2 , 1točka,

4. BK – Balinc Polzela 2 , 0 točk, 5. BK – Topolšica  0 točk (-1), 6. DU – Dobrna        0 točk (-1), 7. DU – Velenje 1 0 točk (-1).

T.F.