Športni dogodki in tekmovanja

Sobota, 27. april 2024, Velenje

DRUGI KROG ŠTAJERSKE LIGE UPOKOJENCEV V BALINANJU

Že v sredo je bilo zanimivo srečanje v Velenju kjer so domačini  KU – Gorenja gostili ekipo DU – Slovenske Konjice. Tekma je namreč zaradi trenutnih vremenskih razmer bila prestavljena iz Konjic v Velenje. Domačini so tokrat bili nekoliko oslabljeni , kar se je močno poznalo v igri . Gostje so namreč čez celotno igro prednjačili , le v igri bližanja v kroge so malo popustili. Tako se je končni izid 5 – 5 le malo posrečil za domačine , pa tudi punt razlika 29 : 28 za domače pove vse kako napeto je bilo

Drugo srečanje med DU – Šoštanj in gosti iz BŠDU – Premogovnik bi moralo biti v Šoštanju. Po dogovoru vodij je bilo odigrano v Velenju. Premogovnik tokrat ni imel težkega dela , saj je bil rezultat gladko dobljen z 10 – 0 pa tudi punt razlika 47 : 20 je bil ogromen za premogovnik.

Preostalo je še sosedsko srečanje med ekipama BK – Balinc Polzelo 1 in gosti iz BK – Žalec 1.Kot po navadi , če so domačini kompletni pač nimajo problemov.Tako je bilo tudi tokrat , saj so z lahkoto premagali sosede z rezultatom 8 – 2 pa tudi punt razlika 48 : 30 je bila kar velika za domače.

Ekipa DU – Vinska gora je bila to kolo prosta

Trenutna lestvica  prve  lige po  drugem krogu  je  naslednja : 1.BŠD - Premogovnik 4 točke, 2. KU – Gorenje  3 točke, 3. BK –Balinc Polzela 1 , 2 točki,.4. BK – Žalec  2 točki, 5. DU – Slovenske Konjice 1 točka,6. DU – Vinska gora  0točk, 7. DU - Šoštanj  0točk.

V drugi ligi je bila prva tekma odigrana že malo pred začetkom prvenstva na igrišču DU – Velenja 1, med ekipama DU-Velenja 1 in gosti iz BS – Vrbno Vrbice. Domačini tokrat niso imeli težkega dela , saj je bil končni rezultat 6 – 2 dobljen na zelo lahek način , pa tudi punt razlika 34 : 24 je bila kar velika za domačine.

V petek popoldne je bila v Topolšici še tekma med ekipama    BK – Topolšica proti DU – Velenje 2. Domačini so tokrat prikazali zelo slab odpor proti razpoloženim gostom kar kaže tudi rezultat 1 – 7 in tudi punt razlika 24 : 46 je bila velika za goste.

Moralo bi biti še srečanje med ekipama BK – Žalec 2 in DU – Doberna.Ekipa gostov je iskala opravičilo , da so imeli neko območno tekmovanje, kar je slabo opravičilo.

Ekipa BK – Balinc Polzela 2 je bila to kolo prosta.

Trenutna lestvica druge lige po drugem krogu je naslednja :

1. DU – Velenje 2   4 točke,2. DU – Velenje 1  2točki, 3. DU – Dobrna  2točki,

4. BS – Vrbno Vrbica  1 točka, 5. BK – Žalec 2  1točka, 6. BK – Balinc Polzela 2

0 točk, 7. BK – Topolšica  0točk.

           

T.F.