Polžki

Četrtek, 21. marec 2024, Velenje

POLŽKI ZAVZELI ČEMŠENIŠKO PLANINO v četrtek 21.03 2024

POLŽKI ZAVZELI ČEMŠENIŠKO PLANINO v četrtek 21.03 2024

Sproščeni ob prvem pomladanskem, sončnem dnevu smo se POLŽKI vkrcali na avtobus. Začuda ni bilo udeležencev iz  ŽALCA. Z vso hitrostjo smo se odpeljali v objem GOSTIŠČA TROJANE. Bili smo poučeni o nastanku gostišča ter slovesu po Evropi in kako ohranjajo to tradicijo.

Imeli smo tudi nekaj rojstnodnevnikov, ki so se izkazali tako kot veleva običaj POLŽKOV. Na PRVINAH smo se pripravili za naš pohod v osrčje ČEMŠENIŠKE PLANINE. Vijuganje po kolovozu in gozdni poti nas je pripeljalo na greben. Od tam pa smo lahko opazovali okoliško POSAVSKO HRIBOVJE z najvišjim vrhom KUM in nižje ležeče vasi v objemu travnikov in gozdov. Na zelenici ob klopeh pred DOMOM na ČEMŠENIŠKI smo se še enkrat razgledali se odpočili in razdelili. Najbolj zagreti so se povzpeli na DRUGI NAJVIŠJI VRH in se potrdili z žigom v dnevnik. Nekateri so se šli ZDRAVILCE in so nabirali ČEMAŽ ter druge rože zase in za sosede, tretji pa so igrali PRSTOMET (balinčke, ki smo jih prinesli v nahrbtniku)

Na današnjem pohodu smo imeli tudi precej novih POLŽKOV. Ker se niso sramovali imena smo jih temu primerno krstili. Bilo je dosti smeha, ker niso znali pravilno odgovoriti na zastavljena vprašanja. Za nagrado smo jim pa zato "IZPRAŠILI ZADNJO PLAT".

Našim slavljencem (Mileni, Suzani, Bojani, Jožetu ter "šefu Francu") pa smo seveda v zahvalo za medicino tudi zapeli.

Na TROJANAH pri "KONŠKU" smo bili hitro postreženi s hrano, ki smo si jo zaželeli.

Pohod je hitro minil in srečno smo se vrnili domov.

Ostanite zdravi, saj nas v aprilu že čaka obisk METLIKE in bližnjega KRAŠNJEGA VRHA.

Lep pozdrav Franci in Silva