Pohodništvo

Petek, 9. februar 2018, Velenje

Mislinja Graška gora Cirkovce

Mislinja Graška gora Cirkovce

Nekdaj je tu vozil vlak, nazadnje leta 1968. Mi smo krenili iz stare želežniške postaje v Mislinju. Zdaj ima postaja ime Vagon. Prijetna skupina, ki je bila pripravljena na zimske razmere. 

Prvi del do Šentvid – Završe je bil za ogrevanje. Pred nami je bila manjša gaz, mi smo napravili večjo. Višje smo šli, več je bilo snega. Ni pa bilo nekega razgleda, ker nas je spremljala megla. Vseeno je bilo počutje zadovoljivo, ker smo bili pripravljeni na vse. Po počitku pri sv. Rupertu smo nadaljevali pot po Šaleški poti. Ko smo se spuščali v dolino Ponikve, ki priteče iz Hude luknje smo doživeli pravo zimsko idilo. Prišli smo na celec, snega je bilo skoraj do kolen. Ker smo vsega vajeni smo tudi to premagali. Nadaljevali smo navkreber do Metulja in pri turistični kmetiji Plazl je sledil zaslužen počitek. Sledil je še zadnji del do Cirkovc od koder nas je avtobus pripeljal v Velenje.

Vedno je tekst opremljen z fotografijami. Do zdaj je to opravljal nekdo od pohodnikov, sedaj pa se je s tem delom ukvarjala pohodnica Marjana.

Planinski pozdrav Miran