Polžki

Četrtek, 7. marec 2013, Velenje

3. pohod za dušo in telo (4.3.2013)

3. pohod za dušo in telo (4.3.2013)

Polžki

VELENJE – ŠOŠTANJ (RIBIŠKA KOČA) – VELENJE

Napočilo je lepo sončno jutro, ko se nas je zbralo kar 27 pri pisarni našega kluba. Pot nas je vodila do postajališča brezplačnega avtobusa, ki nas je zapeljal do restavracije Jezero. Zanimivo, da se trije pohodniki še niso peljali z GRATIS – lokalcem.

Hitrost in tempo sta vzpostavili Silva in Breda, ki sta ves teden neumorno hodili in trasirali pot glede na vremenske razmere. Ob klepetu in obujanju spominov kako je tu včasih bilo smo sproščeni in nasmejani zakorakali v Ribiško kočo ob šoštanjskem jezeru. Sledilo je presenečenje, predvsem za pobudnika teh srečanj in pohodov ob mojem rojstnem dnevu. Podarili so m i knjigo z zemljevidi za pohode v naslednjih mesecih. Silva pa je imela kapljice za vse udeležence kar v naročju. Za kavo in čaj pa je poskrbela Nada, ki jo je prav tako doletela obletnica.

Dobre volje smo se vrnili na sneg in z nekaj vragolijami in prevali smo se dokopali do bližnjega jezera, kjer smo še malo potelovadili. Ob Beli dvorani smo se začeli poslavljati eni na eno stran, drugi na drugo, tretji pa na avtobus. Ura je bila 12 in druženja za ta dan je bilo konec.

Naslednji pohod bo 1. Aprila. Kam nas bo pot vodila pa bomo doživeli tisti dan.

Nasvidenje do takrat.

Vaš Franci