Polžki

Sobota, 22. marec 2014, Velenje

1. POHOD POLŽKOV V LETU 2014 SLAVNIK 20.03.2014

1. POHOD POLŽKOV V LETU 2014 SLAVNIK   20.03.2014

Polžki

Nestrpnost in živčnost sta bila prisotna ob prvem letošnjem pohodu. Že mnogo pred odhodom  nas je bilo v veselem pričakovanju poslušati in obujali spomine na lansko potepanje. Prvič smo se podali na PRIMORSKO v neznani gorski svet. Kako bo potekala hoja, jo bomo zmogli, bo lepo vreme ali burja in megla.

V ŽALCU smo naložili še naše stalne  pohodnike in se odpravili z prijaznim šoferjem MATEJEM na pot. Na poti je bila obvezana kavica, čeblanje je bilo vedno glasnejše. Skozi vasico PREŠNICO smo se z velikim avtobusom komaj prebili. Na koncu smo se spakirali iz avtobusa, bilo je že precej toplo, tako  da smo se že slačili. Takoj pot pod noge in vkreber. Naenkrat je vse potihnilo. Slišalo se je le težko dihanje, znoj je začel kapljat. Še se je bilo treba sleči. Po uri hoje je bil postanek za krepko poživitev in sprostitev. Nato pa zopet po prijetni poti naprej. Naenkrat se nam odpre pogled na vse strani ne samo v nebo. Govorenje je bilo vse glasnejše, še vici so začeli krožiti. Opazovali smo lepo cvetje, tudi pravi zvončki so nam polepšali dan. Ob pogledu na TUMOVO kočo na vrhu smo v momentu pozabili na utrujenost in se z neverjetno hitrostjo za POLŽEKE pognali na vrh. Skrbnica nam je pripravila pravo primorsko MINEŠTRO, saj je samo za nas odprla kočo. Ampak naši POLŽKI so jo po govorici spoznali, da je pravzaprav Korošica. Ljubezen je baje naredila svoje, tako da je še sestro pripeljala zraven. Po prijetnem toplem počitku znotraj in zunaj smo naredili še gasilsko sliko in se odpravili nazaj.

Po prijetni počasni in previdni hoji smo se odpravili po isti poti nazaj. Nismo rizkirali bolj strme in nevarne poti za nazaj v dolino. Avtobus smo zagledali že zelo zgodaj, tako da je korak takoj spremenil hitrost. Spakirali smo se. Čevljev moški del pohodnikov ni smel sezuti, da nebi prišlo do zastrupitve s plini.

Z lepimi občutki, utrujenih obrazov in z novimi energijami PRIMORJA smo se ob mirni vožnji v večernih urah vrnili v ŽALEC in VELENJE. Z veseljem pričakujemo naš naslednji POLŽKOV POHOD, ki ne bo tako naporen, saj bomo obiskali nam dobro znane HALOZE z gradom BORL-om in vinogradi, ki pa so še goli in čakajo na novo rast. Lep pozdrav do prihodnjič VAM  ŽELITA  Franci in Silva.