Polžki

Petek, 20. maj 2016, Velenje

TRDINOV VRH 19.05.2016

TRDINOV VRH 19.05.2016

Polžki

Spoznali smo še del SLOVENIJE kjer do sedaj še nismo korakali. Obiskali smo DOLENJSKO in njen TRIGLAV TRDINOV VRH na GORJANCIH.

                Pot nas je peljala od KRVAVEGA KAMNA po robu pragozda po bujnem bukovem gozdu. Steza se je vijugala in izogibala že dolgo podrtim drevesom.  Sprehajali smo se še po lepih košenicah preden smo zagledali ograjeno  in z žico zastraženo vojašnico z izobešeno SLOV. zastavo, vojaka pa nobenega. Še malo čudovitega razgleda in že smo na vrhu ob stolpu. Pogled se ustavi na dveh cerkvicah, ki sta opremljeni z novim streham in zvončkom želja, za uresničevanje naših skritih želja. Po dobrotah iz nahrbtnika smo se odpravili do doma oz. KOČE PRI GOSPODIČNI. Tu izvira studenec ki ima naravno moč ohranjanja lepote. Pri umivanju je bila kar precejšna gneča. Po okusnem obroku iz kruhove skodelice smo se odpravili naprej do našega avtobusa. Bili smo na višini in smo gledali v dolino kako dežuje – lep pogled.

                Z prijetnimi občutki, da smo nekaj naredili za svojo dušo in telo smo se odpeljali proti domu. Na avtobusu ni bilo prostega sedeža, ker so se nam pridružili tudi tisti ki so bili na čakalni listi. Skratka bil je red.

                Dober korak in varno hojo do naslednjega pohoda

Vaš Franc