Polžki

Petek, 26. februar 2021, Velenje

POLŽKI KU GORENJE prehodili MARIBOR OD PIRAMIDE DO LENTA

POLŽKI KU GORENJE prehodili MARIBOR OD PIRAMIDE DO LENTA

Naredil se je svež in lep sončen dan za naš pohod na četrtek 25.02.2021. Na ŽP VELENJE pa prava gneča. Še Magdina skupina za UNI 3 se je odpravljala na "rajžo". Slovenske železnice so nas po lepem in točnem protokolu peljale in pripeljale v MB. Tudi naš POLŽKOV protokol je bil standarden. Medicina in tabletke od SILVE ČURČI so prijetno zaokrožile po telesu.

Pot po MARIBORU mimo FRANČIŠKANSKE cerkve do MESTNEGA GRADU in GRAJSKEGA TRGA, ORLA ASTORIJE, "EZEL EKA" je hitro minila. Občutek je bil, da tu živijo samo starejši ljudje in KRALJI ULICE. Na vzponu na PIRAMIDO pa je bilo drugače. Z vrha so se nam približevali otroci iz vrtca. Ustavili smo se, se pogovorili oni pa so nam zapeli pesmico o KEKCU. Ogled z vrha sestop na ZELENO TRASO, kjer smo si privoščili priboljške iz nahrbtnika. Mimo TREH RIBNIKOV, morali smo videti vse tri, da so verjeli , da obstajajo. Po vinogradih smo prispeli do vznožja in mimo SLOMŠKOVEGA TRGA ter ROTOVŽA do LENTA. Tam smo se odpočili, ob STARI TRTI. Še skok mimo trga LEONA ŠTUKLJA in VINOTEKE do ŽP, kjer smo potrdili naš običaj da novi član(NADA) potrdi članstvo.

Brez sitnosti smo se veseli in zadovoljni vrnili po točno načrtovani poti v VELENJE. Kdor ni šel zraven je zamudil zanimivo druženje v naravi.

Ostanite zdravi do prihodnjega pohoda

Franci in Silva

Foto Marjan Š.