Polžki

Četrtek, 25. marec 2021, Velenje

POLŽKI PREHODILI POT V POSAVJU

POLŽKI PREHODILI POT V POSAVJU

POLŽKI PREHODILI POT V POSAVJU DO GRMADE IN NAZAJ 25032021

Pričakal nas je lep sončen dan. Vlak nas je hitro odpeljal v POSAVJE. To je regija, ki je še imela odprte terase. Izstopili smo v BRESTANICI. Ob razpadajočem gradu barona THURNA, ki je s pomočjo uskokov premagal kmečko vojsko MATIJE GUBCA na KRŠKEM POLJU. Odpravili smo se proti obnovljenem TUNELU, kjer so včasih prevažali premog za TERMOELEKTRARNO. Sledil je vzpon po vijugasti gozdni poti do GRMADE.  Narava se je prebudila. Priklanjali so se nam pravi zvončki, čemaž je že dišal, drugo rastlinje pa je pridobivalo lepo spomladansko barvo. Razpoloženje se je ob poti lepo stopnjevalo. Žuborenje glasov je spominjalo na pravo tržnico. Na vrhu pa čudovit pogled na KRŠKO in v daljavi KRŠKO POLJE z GORJANCI v ozadju. Uslužna skrbnica nam je postregla z domačim "ŠTRUDLOM", ki je ob pravi kapljici hitro obležal v naših trebuščkih.

Pot nazaj je bila polna lepih pogledov na reko SAVO in okoliških hribov obsijanih s soncem. V BRESTANICI smo si ogledali še BAZILIKO MARIJE LURŠKE. Lepe mogočne cerkve zgrajene tik pred I.svet.vojno.

Na terasi olimpijca KOZMUSA smo se še zadnjič okrepčali. Na poti nas je čakal "PRANGER". Nismo pa imeli "kaznjencev"zato smo lahko hitro odšli na ŽELEZNIŠKO POSTAJO.

Tudi tokrat smo imeli dva "srečneža", ki sta prispevala za boljše razpoloženje (Zalika in Tone)

Veseli in zadovoljni smo se vrnili domov v upanju, da se bodo razmere umirile in bomo še lahko spoznavali našo deželo.

Ostanite zdravi in spremljajte novice KUG skupine POLŽKI, da boste videli kam bomo odšli prihodnjič.

Franci in Silva