Polžki

Torek, 22. junij 2021, Velenje

NA POHODU PO BLEJSKEM VINTGARJU

NA POHODU PO BLEJSKEM VINTGARJU

POLŽKI 22.06.2021 NA POHODU PO BLEJSKEM VINTGARJU

Soteska VINTGAR nas je pričakala v vsej svoji lepoti, obdana s soncem in žuborečo RADOVNO. Hitro smo uredili formalnosti za vstop. Pripravili smo telefone in fotoaparate za slike, ki jih bomo občudovali pozneje. Zanimivo, da naše dame niso potrebovale ličila in kakšne pripomočke za lepši izgled. Žuborenje reke RADOVNE se je mešalo z vzkliki navdušenja nad lepoto narave. Ob slapu z imenom ŠUM smo se mi ovekovečili in se napotili v hrib in gozd do sv.KATARINE. Tam se nam je odprl razgled na BLED z okolico in zasneženim TRIGLAVOM.

Vijugasta stezica nas je pripeljala nazaj na izhodišče. Klepet in vožnja do našega živega MEDVEDA po imenu MICI, kjer smo se z njim vred okrepčali je hitro minila.

Tudi tokrat smo imeli "slavljence", ki so dodatno popestrili razpoloženje na avtobusu (Jože S, Milan K, Slavka M) nekaj pa smo jih morali prestavit za naslednji pohod.

Prav tako pa smo se spomnili na našega SLAVKOTA. ki ga žal ni več med nami. Prav Slavko je naročil DRAGICI, da ne sme pozabiti na njegove POLŽKE. Nekaj poživljajočega je naročil, da mora prinesti na avtobus,

Morali smo se odpraviti proti domu. Prijeten dan je hitro minil.

Hvala vsem za druženje in dobro vzdušje.

Ostanite zdravi, da se v juliju vidimo na pohodu po GORIČKEM

Franci in Silva