Polžki

Torek, 20. julij 2021, Velenje

POLŽKI 20.07.2021 v OBJEMU GORIČKEGA

POLŽKI 20.07.2021 v OBJEMU GORIČKEGA

Poln avtobus (47 udeležencev) navdušencev za obisk GORIČKEGA, nekdaj pozabljenega kraja in odtujenega matičnemu narodu nas je hitro pripeljal mimo LEDAVSKEGA JEZERA do izvira mineralne vode. Slatinski vrelec predstavlja posebno doživetje, opazovanje vode iz globin, izločanje železovega oksida iz vode, odlaganja mineralnih snovi vode na podstavek kamna. Urejena je tudi vrbova pot ob izviru in zatočišče pod slamnato streho. Polžki ne bi bili polžki, če si ne bi priskrbeli še dodatnega užitka. Tokrat jih je priskrbel naš neumorni rojstnodnevni TONI. Da ne bi bil tako polno natovorjen še naprej smo kar hitro pospravljali dobrote. TONI HVALA TI in tudi tvoji Manci.

Pod pod noge in na GORIČKI TRIGLAV, to je SLATINSKI BREG - KUGLA 418m, najvišji vrh tega območja. Po povratku pa do GRADU DOŽIVLJAJSKEGA PARKA VULKANIJE. Objela nas je preteklost in zgodovina. Po obliki je SLOVENIJA kot kokoš ali kura in GRAD na GORIČKEM kot OKO te KURE. V njej so energijske točke za poživitev. Mi pa tega ne znamo vnovčiti. Ne objemamo eksotičnih dreves, se ne nastavljamo novim virom energije.

Poslovili smo se od preteklosti in pohiteli v objem JELENOVEM HRAMU. Ogromen ograjen prostor za več vrst živali, ki se prosto sprehajajo in uživajo naravo. To je zemlja dobrih ljudi, ki plačuje hvaležnost z dobrotami. Prekmurska kuhinja z več kot 100 letno tradicijo nas je prijetno obdarila.

Spoznali smo del SLOVENIJE, njeno znamenitost in zanimivost. Polni novih spoznanj in vtisov o življenju pred nami smo se morali odpraviti proti domu.

Hvala vsem za popoln dan.

Ostanite zdravi do naslednjega pohoda, ki se bo odvijal v avgustu na pohodu v objem GORENJSKIH HRIBOV v KRNICO:

Lep pozdrav Franci in Silva