Polžki

Četrtek, 28. oktober 2021, Velenje

ČETRTEK 28.10.2021 POLŽKI na ŠILENTABORU NAD PIVKO

ČETRTEK 28.10.2021 POLŽKI na ŠILENTABORU NAD PIVKO

Vlak je še vedno udobno prevozno sredstvo. Njegova slaba stran pa je ta, da se ne drži voznega reda. Mi GORENJČANI, čeprav sedaj POLŽKI smo bili kar precej razočarani, da smo zamujali kar celo uro. Tudi na vlaku smo bili priča intervenciji "mož postave", ki so odstranili potnika brez ustreznih zaščitnih sredstev.

Pot je potekala standardno umirjeno po prelepi PIVŠKI KOTLINI. Postanek za pesem: VSE NAJBOLJŠE ZA TE, draga Dragica je prišel ob pravem času in lepem sončnem travniku. Po kolovozu gor in dol, mimo pašnikov, ki so bili že pokošeni, živali pa že v hlevih. Odprl se nam je vrh ŠILENTABORA z čudovitim razgledom. V misli so prišli spomini na mlajše dni, ko smo za take priložnosti imeli zraven še "DEKICO ZA MARSIKAJ".

Do našega gostišča pri HERMANU je pot hitro minila. Okusna in topla hrana nas je pričakala. Za poslastico pa je prispeval gostitelj in to ŠTRUDELJ. Pogrešali smo našo Silvo, ki vedno poskrbi za polne želodce, no tudi tokrat je poskrbela, pa če ravno na daljavo,

Hitro smo zaužili dobro hrano se zahvalili in odhiteli na vlak. Zopet je imel zamudo, tako, da v CELJU nismo čakali predolgo za VELENJE.

Lep pohod, čudovit dan in dobra družba je naš zaščitni znak.

Bodite zdravi še naprej.

Naš naslednji pohod v NOVEMBRU na Sv. ANO v SLOVENSKIH GORICAH 

Franci