Polžki

Ponedeljek, 23. januar 2023, Velenje

POLŽKI 19.01.2023 UŽIVALI V DOBOVI

POLŽKI 19.01.2023 UŽIVALI V DOBOVI

V novem letu 2023 smo se z vlakom podali na vzhod SLOVENIJE. Vožnja je prijetno potekala ob žlubodranju pohodnikov. Nekateri so se pripravljali za kopanje, drugi pa gledali v nebo v snežene pahuljice, ki so začele pokrivati travnike in drevesa ob progi. Štefan in Zdenka Obal pa sta odprla škatlo z pecivom in tudi nekaj tekočega zraven. Oba je doletela rojstnodnevna sreča že na začetku leta. Tudi Jožica in ostali niso zaostajali. Hvala jim za vsa poživila. V DOBOVI po kavici so se prvi odpravili KOPALCI v TERME PARADISO. Pohodniki pa smo zakorakali proti SAVI.Narava je bila premočna, tako, da nas BROD ni mogel pripeljati na drugo stran v ČATEŠKE. Šumenje SAVE nas je očaralo. Vrnili smo se v PICERIJO VALENTIN, kjer so nas pričakali kopalci. Izmenjali smo doživetja, se sprostili in slikali za spomin.

Vlak nas je že čakal, tako kot včasih avtobus na postaji, kjer smo se zmenili.

V ZIDANEM MOSTU smo še ujeli prevrnjen TRANSFORMATOR. Ni nam ga bilo treba postavljati nazaj, za to so vse uredili AVSTRIJCI.

Ob mraku smo se prečiščeni in sveži izkrcali v VELENJU.

Čakamo na februarski pohod, ki se bo zgodil na PUSTA. Obiskali bomo PUSTNI PTUJ in to na SOBOTO 11.02.2023 na ETNO KARNEVALU.

Lep pozdrav do takrat. Ostanite zdravi. Naj vas PUST razveseli.

Franci in Silva