Polžki

Sobota, 11. februar 2023, Velenje

POLŽKI med pustnimi liki na KARNEVALU na PTUJU v soboto 11.02.2023

POLŽKI med pustnimi liki na KARNEVALU na PTUJU v soboto 11.02.2023
Zamenjali smo četrtkov pohod in ga postavili v sobotno jutro. Že na AP VELENJE smo nekateri bili malo drugačni. Utrip karnevala nas je zajel že navsezgodaj. Razpoloženje je raslo ob pričakovanju nekaj drugačnega. PTUJ starodavno mesto se danes ponaša z neprecenljivimi zgodovinskimi spomeniki, ki so lepo ohranjeni in vzdrževani. Ob taki kulturni dediščini pa ostajajo še magični etnografski liki. Tudi POLŽKI smo šli občudovat etno karneval z udeležbo mnogih KURENTOV, POKAČEV, ORAČEV, HUDIČEV, KOPJAŠEV, CIGANOV in še mnogo drugih.
Preko 1800 mask nas je navduševalo ob spremljanju povorke. Vsi ti liki so preživeli viharno zgodovinsko dogajanje. Sprehod ob reki DRAVI nas je pomiril.

Zapeljali smo se še malo naprej, da zaužijemo sveže pripravljeno hrano. Za tekoče zadeve pa so prispevali naši rojstno dnevniki. Na avtobusu smo jim zapeli in se zahvalili (Marjanu, Darji, Roziki, Tatjani Jožetu, Slavku) Vse dobrote nismo mogli zaužiti na avtobusu, smo jih pa na postajališču na svežem zraku.

Dolgo nam bodo še zvonili KURENTOVI zvonci po glavi. Toliko na enem mestu jih gotovo ne bomo več občudovali.

V marcu se odpravljamo v SREDO 08.03.2023 na pohod v čast naših boljših polovic. Že 10.03. pa je dan mučenikov, tako da je tudi zanje prostor.

Ostanite zdravi in poskrbite za kondicijo za bolj naporne pohode, ki sledijo.

Do naslednjič lep pozdrav!
Franci in Silva