Polžki

Četrtek, 6. april 2023, Velenje

POLŽKI OBISKALI VRBO in PREŠERNOVO ROJSTNO HIŠO

POLŽKI OBISKALI VRBO in PREŠERNOVO ROJSTNO HIŠO

Zelo zgodaj smo morali na pot. Kljub temu se nas je zbralo več kot za en avtobus. Izbrali smo vlak, rezervirali "svoj" vagon in ob 3 kratnem prestopanju in ob spremljavi uslužbencev SŽ varno pripotovali v ŽIROVNICO. Sprejelo nas je umito sončno jutro brez vetra in oblačkov. Po kolovozu smo se mirno odpravili proti PREŠERNOVI ROJSTNI HIŠI. Zgovorna kustosinja nam je predstavila življenje takratnih prebivalcev. Način običajev in navad ljudi, tudi otroštvo našega FRANCETA.

Sprehodili smo se še do zapuščine pionirja sodobnega čebelarstva ANTONA JANŠE. Nismo pozabili PREŠERNOVEGA mentorja MATIJE ČOPA, ki ni stanoval daleč stran.

Tudi tokrat ni manjkalo rojstnodnevnih udeležencev (Gordana, Milena, Jože) in še ostali, ki niso imeli praznika počastli pa so nas vseeno. Tokrat nismo peli, ker je težje izvedljivo kot na avtobusu, pa kljub temu smo se jim zahvalili, ker kapljice so teknile.

Živahen promet je potekal med mizami v gostišču OSVALD, zgleda, da smo bili kar velik zalogaj za tamkajšnjo osebje. Nič ni bilo narobe, je bilo pa zanimivo.

Vlak ne čaka, morali smo se odpraviti na postajo. V LJUBLJANI je bilo sončno in imeli smo toliko časa, da smo lahko posedeli na terasi ob kavici. SŽ so nas pravočasno dostavile po urniku ob 21 uri v VELENJE.

Bilo je luštno in zabavno. Spočilo se je telo in napolnila duša, tako da bomo mirno pričakali naslednji pohod, ki bo 04.05. (četrtek) na JEZERSKO.

Zopet bo veselo, pridružite se nam. Smeha in dobrega razpoloženja pa nam itak ne manjka.

Franci in Silva