Polžki

Petek, 29. september 2023, Velenje

POLŽKI NA RAČKIH RIBNIKIH V ČETRTEK 28.09.2023

POLŽKI NA RAČKIH RIBNIKIH V ČETRTEK 28.09.2023

Po dolgem premoru smo se POLŽKI zopet veselo zbrali na AP VELENJE. Letos nam uživanje in pohajkovanje po Sloveniji nagaja vreme. Za težko pričakovani pohod pa nam je skoraj preprečila prometna nesreča. Del pohodnikov smo preusmerili tako, da smo se lahko prebili do nove destinacije, potem pa je le šlo vse po planu.

Ob izstopu v RAČAH na tamkajšnjem gradu se nismo mogli posvetiti drug drugemu toliko novih dogodkov se je razvrstilo vmes. Novi člani so se aktivno vključili v "DEBATE". Sledil je ravninski pohod po nižinskem delu RIBNIKA. Pot po gozdu do obale KRAJINSKEGA PARKA je hitro minila. Občudovali smo prebivalce tega dela narave in rastlinje, ki se tod bohoti. Naredili smo krajši postanek, da smo malo olajšali naše slavljence (Boso, Pavlo, Marjano, novinca Jožeta in Ivanko, Milan pa še kdo bi se našel), glede na dolgo sušno obdobje se jih je kar nekaj nabralo. Sledil je še skok do SLADOLEDA, ki se je lepo prilegel glede na topel sončen dan.

Gostišče KOSTANJ nas je že pričakovalo. Hitro smo pospravili dobrote in se odpravili v naravo, ki nas je lepo sprejela z sončnimi toplimi žarki.

Naslednji pohod nas čaka v četrtek 26.10.2023 po obronkih POHORJA (LIMBUŠ, PEKRE, RADVANJE)

Mirno jesen do takrat Franci in Silva