Polžki

Petek, 27. oktober 2023, Velenje

POLŽKI 26.10.2023 IZ LIMBUŠA NA MERANOVO V OBJEMU POHORJA

POLŽKI 26.10.2023 IZ LIMBUŠA NA MERANOVO V OBJEMU POHORJA

Po nevihtni sredi nas je v četrtek pričakalo umirjeno sončno vreme. Nismo se dali motiti, čeprav je nekaj pohodnikov "scagalo" in so ostali doma. Ob  jutranji kavici v LIMBUŠU smo prejeli še zadnje napotke o naši poti do zibelke  sodobnega štajerskega vinogradništva.

Steza je vijugala navkreber, vmes se je malce zravnala, tako da smo imeli odprt pogled na MARIBOR z okolico in KOZJAK na drugi strani reke DRAVE. Hodili smo po plodovih kostanja, ki ga je bilo polno okoli nas. Srečno smo prispeli do posestva z vinogradniškim kompleksom. Privoščili smo si tudi žlahtno kapljico in se dobre volje podali v dolino..

V GOSTIŠČU PRI MAGDI smo se podložili z zelo obilno in ukusno malico. Po okrepčilu z hrano smo si privoščili še obisk vinske kleti in s tem zaključili naš lep pohod.

Pozabili pa nismo na naše slavljence, ki jih je bilo kar nekaj (Poldka, Dragica, Peter, Silva). Mi smo jim zapeli oni pa so tako kot je v navadi odprli svoje nahrbtnike in razdelili dobrote v obliki "MEDICINE".

Sonce nas je še kar grelo a smo morali na avtobus in proti Velenju.

Ni bil jesenski dan, temveč kar poletni tako da smo imeli dovolj časa za pogovor in nova spoznanja. Zanimivo je, da se nam pridružujejo novi člani in uživajo v naši družbi, mi pa smo jih tudi veseli.

Ostanite zdravi, kajti v NOVEMBRU obiščemo ČRNO NA KOROŠKEM, če bodo razmere to dopuščale.

Lep pozdrav do takrat Franci in Silva