Polžki

Petek, 24. november 2023, Velenje

POLŽKI 23.11.2023 NAD DOLINO SMRTI V ČRNI NA KOROŠKEM

POLŽKI 23.11.2023 NAD DOLINO SMRTI V ČRNI NA KOROŠKEM

Dočakali smo tudi predzadnji pohod v letu 2023 "DOLINO SMRTI", ni prijetno za uho, še manj pa kot, da je ne poznamo a je precej blizu nas.

Odpeljali smo se mimo PESJA, ŠOŠTANJA na SLEME: Vožnja preko PREVALJ in MEŽICE še ni tehnično urejena. Na SLEMENU smo se ustavili, da preizkusimo gorski sveži zrak. Takoj so rojstnodnevniki začutili priložnost za darovanje. Posebej se je izkazala MARJANA, ki je pekla zvečer, da smo imeli že zjutraj sveže pecivo. Tudi DUŠKA ni pozabila na nas pa še CITA, ki ni praznovala je prispevala "flašo", ker je vedela, da bo jutro mrzlo, kako pač ne bi vedela, saj je rojena KOROŠICA.

Bolj ko smo se spuščali proti ČRNI je bilo opaziti avgustovsko pustošenje ujme. Sprehod po obnovljenem mestu in začetek strme gorske stezice nas je kar osupnil v spoznavanju, da smo tudi mi še vedno PLANINCI in ljubitelji narave. Po serpentinasti gozdni stezi smo prisopihali na vrh, se okrepčali in razgledali navzdol. Hoja po grebenu hriba, ki nam je razkril "DOLINO SMRTI" v ŽERJAVU in na drugi strani razkošno ČRNO nas je res prijetno presenetil.Dolina si je precej opomogla saj rudarjenja že več let ni.

Spustili smo se po pašnikih in zložni lepi tematski poti nazaj v ČRNO. Čakal nas je pravi topli obrok pri gostišču  REŠER.

Morali smo domov. Vem, da smo nekaj spominov prihranili in jih bomo pripovedovali še na zadnjem skupnem pohodu v decembru.

Tudi v decembru se udeležite pohoda. Strnimo misli o letošnjih potepanjih, spregovorili bomo o prihodnjih poteh. Po sproščenem klepetu bomo nazdravili, da bi ostali zdravi in sposobni hoje v hribe še drugo leto "LUŠTNO BO"

Franci in Silva