Polžki

Četrtek, 25. januar 2024, Velenje

POLŽKI V POLNEM ŠTEVILU 25.01.2024 ZASEDLI DOBOVO

POLŽKI V POLNEM ŠTEVILU 25.01.2024 ZASEDLI DOBOVO

Vlak nas je z nekajminutno zamudo pripeljal v DOBOVO. Med potjo z vlakom smo se ozrli v nebo. Ob prihodu v DOBOVO pa nas je pričakalo sončno in jasno nebo. Hitro so se naši kopalci odpravili v TERME PARADISO, ki je kar pravo ime za razvajanje v topli in opremljeni z šobami termalni vodi. Druga večja skupina pa je obrala pot pod noge proti SAVI. V MOSTECU na obali kjer je privezan BROD smo se ustavili. Odprli smo nahrbtnike in podarili dobrote. POLŽKI vedno radodarno delijo dobrote med prijatelje.

Za prvi pohod 2024 je bilo tudi precej novih POLŽKOV. Niso se sramovali nadimka. Strumno so korakali po pravem brezpotju med travniki, močvirjem pomešanim z snegom. Bilo je še dovolj časa in zmrznjenega snega, da smo si malce oprali čevlje. Čakal nas je prijeten lokal PICERIJA VALENTINO, kjer smo se zopet združili z kopalci. Pogovorov ni in ni zmanjkalo. Zmanjkalo pa je časa in smo morali na vlak. Na vlaku smo še enkrat doživeli kaj nam pomeni biti priketno obdarovan od rojstnodnevnikov.

Smo redni gostje SLOVENSKIH ŽELEZNIC, tako, da smo bili ob posredovanju deležni tudi zamika odhoda vlaka iz CELJA proti VELENJU. Na peronu v Celju nas je spremljal "kondukter" in nas varno spravil na čakajoči vlak.

Naslednji pohod je že v SOBOTO 03.02.2024 na ETNO KARNEVAL na PTUJ.

Naj nas PUST razveseli. Ostanite zdravi!